A süllyesztett kerti medence sokak álma, és ma már egyre többen döntenek mellette, amikor otthon kültéri fürdési, kikapcsolódási, pihenési lehetőséget keresnek, hiszen ez a típus az, amely mindezek mellett még a luxus érzését is nyújtja. 

A medence tervezése előtt jó néhány kérdésben dönteni kell, elsősorban a célt kell meghatározni, hiszen más típusú és méretű változat szolgálja a rendszeres napi úszást, és más a családi fürdőzést.

A kialakítást illetően a lehetőségek száma végtelen, méretben is, formában is, azonban érdemes praktikusan választani, és a medence fedésére is gondolni. A polikarbonát medencefedések megfizethető és tökéletes megoldást jelentenek. Tarts velünk, mutatjuk, miért ezt válaszd!

Milyen az ideális süllyesztett kerti medence?

Több szempontból is meg lehet vizsgálni a kérdést, azonban mi most a fedés vonatkozásában nézzük meg tüzetesebben. Az előregyártott műanyag vagy fémszerkezetű medencék is többféle formában, ovális, szögletes vagy kerek, illetve változatos méretekben kaphatók. Ugyanakkor az épített medencék esetében még szabadabban dönthetünk ezekben a kérdésekben.

Jó, ha már az ötletelésnél figyelembe veszünk jó néhány praktikus szempontot, például a fedés kérdését, ugyanis a hazai klimatikus viszonyok között mindenképp szükség lesz erre a kültéri medencék esetében. Legnépszerűbb fedésünk a Budapest, neked hogy tetszik?

A polikarbonát medencefedések szinte bármilyen formájú és méretű medencére tökéletesen illeszthetők, a tető extra erős alumínium vázra szerelt szegmensei ugyanis a két oldalán elhelyezett sínszerkezeten gördíthetők, így téve lehetővé a nyitást és a zárást.

Milyen előnyei vannak a polikarbonát tetőknek?

A polikarbonát medencefedések, akár a hagyományos 10 mm-es cellás, akár a 4 mm-es minimál megjelenésű, üvegszerű, tömör polikarbonátot választod, biztonságot nyújtanak a véletlen vízbe esések és vízbefulladás ellen. Kisgyermekes családoknak, háziállatok mellé tökéletes választást jelentenek. 

Az általunk alkalmazott prémium kategóriás polikarbonát vastagsága és K értéke hatékonyan biztosítja a vízmelegedést, illetve az éjszakai párolgás megszüntetésével nem hűl ki a víz. Így a fürdési szezon akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható.

A medencefedés tartós tisztaságot garantál, távol tartja a különféle szennyeződéseket, így a víz tiszta és hívogató marad, a kezeléséhez pedig kevesebb vegyszert igényel. Ezáltal a fenntartása olcsóbb lesz, a víz pedig egészséges. 

Amennyiben a medence gépészeti kialakítása lehetővé teszi, a téli fagymentesítéssel sem kell foglalkozni, a víz ugyanis nem fagy be. 

Fedés típusok ízlés szerint

Különféle elegáns és dekoratív kialakítások közül választhatsz, 12 féle típust kínálunk. Megtalálod a hagyományos, kosárgörbe formájú, íves fedéseket éppúgy, mint a modern, minimalista környezetbe illő szögletes formákat.

Az extra erős alumínium profilokból készült váz egyedi porfestéssel szinte bármilyen színben kérhető. Ha megtaláltad a neked tetszőt, kérj ingyenes árajánlatot a honlapon található űrlap segítségével! 

De attól függően is választhatsz, hogy hogyan szeretnéd használni a medencét, hiszen a középmagas és magas fedések lehetőséget nyújtanak arra is, hogy például rossz időben, zárt állapotban is úszhass, fürödhess alattuk. Így a tető védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.

Az egyes medencefedés magasságok jelentősen befolyásolják a környezet hangulatát, illetve magasabb fedés esetén ki is takarhatnak belőle, így amikor választás előtt állsz, ezt a tényezőt is mérlegeld. 

Kérdés esetén írj vagy hívj, üzletkötőink rövid időn belül felveszik veled a kapcsolatot!