Egyre többen döntenek anyagi lehetőségeik függvényében kisebb vagy nagyobb méretű, különböző formájú süllyesztett medence telepítéséről a kertben. Ezek az építmények látványukkal uralják a külteret, ezért és kényelme miatt is sokan alakítják ki a nyugalmas hátsó kertben, a terasz közelében. 

Egy saját medence az otthon dísze lehet, emelheti az ingatlan értékét, és természetesen remek szórakozást nyújthat a család és a barátok számára a nyári időszakban. De hogy ne csak egy rövid szezonban kínáljon kikapcsolódási lehetőséget, érdemes esztétikus és könnyen mozgatható eltolható fedéssel ellátni. Bejegyzésünkben a korszerű és dekoratív polikarbonát medencefedésekről lesz szó, tudjon meg róluk többet!

A luxusotthon irigyelt kerti dísze a süllyesztett medence

Látványos és praktikus

Egy saját strand előnyeit nem kell ecsetelni, éppen ezért határozzák el magukat egyre többen egy ideiglenes vagy állandó medence telepítésére. A költségvetésünk függvényében különböző alternatívák közül választhatunk, amelyek nemcsak árban, élettartamban, hanem a nyújtott előnyök terén is nagy eltéréseket mutatnak. 

Egy látványában a luxust idéző süllyesztett medence a legdrágább megoldás, azonban ez a típus az, amely megfelelő karbantartás mellett a legtovább és a legteljesebben szolgálja a kikapcsolódásunkat. Valóban olyan, mintha strandon vagy egy luxusszálloda partján lennénk, csak éppen senki nem zavar bennünket, és még utazni sem kell egy mártózásért, bármikor birtokba vehetjük. Előnyeit fokozhatjuk, ha polikarbonát medencefedéssel látjuk el. Lássuk, mit nyújt!

A fedett süllyesztett medence előnyei

Bármennyire is szeretjük a mediterrán tájak szépségét, a hazai éghajlaton ennek megvalósítása nem lehetséges, bár vannak növények, színek, anyagok és részletek, amelyek révén megidézhetjük. És a nyitott medencékről is le kell mondanunk, ugyanis a hazai klímán az erős éjszakai lehűlés, ezáltal a párolgás miatt jelentősen lehűl a víz, ami miatt a medencék sokszor kihasználatlanul állnak. 

A süllyesztett medencék esetében a vízkezelés elengedhetetlen. Ez pedig nemcsak extra munkát jelent, hanem több vegyszert is, ami drágábbá teszi a fenntartást, ráadásul a víz az arra érzékenyek bőrét irritálhatja.

A polikarbonát fedés révén jelentősen csökkenthető a medencébe kerülő szennyeződések mennyisége, így a karbantartási szükséglet. Továbbá a víz kihűlését is megakadályozhatjuk  ezáltal akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható a fürdési szezon. De a biztonságot is növelhetjük általa, hiszen zárt állapotban megakadályozza a véletlen vízbe eséseket. 

Válassz az igényeidnek és a környezetnek megfelelő fedést!

Nálunk 12-féle medencefedés közül választhatsz, szinte bármilyen méretű és alakú medencére elkészítjük Neked akár utólag is. Modern környezetbe az alacsonyabb, letisztult megjelenésű szögletes fedéseket ajánljuk üvegszerű, víztiszta polikarbonáttal, klasszikus környezetbe az igényeknek, a használatnak megfelelő szimmetrikus vagy aszimmetrikus íves fedések lehetnek tökéletesek. Választhatsz 10 mm vastag hagyományos cellás vagy 4 mm-es üvegszerű polikarbonát közül.

Valamennyi általunk készített tető extra erős alumíniumprofilból készül, rendkívül strapabíró, viharbiztos. Mozgatása jellemzően a medence két hosszanti oldalán elhelyezett síneken történik, de egyes fedéstípusok esetében mód van sín nélküli tető elhelyezésére is. 

Nem tudsz dönteni, nem tudod, melyik lenne a legideálisabb a számodra? Keress minket, igényeid felmérése után találjuk meg közösen a legoptimálisabb megoldást!