Aki süllyesztett medence telepítése mellett dönt, az számos kialakítás és változatos medencetípusok közül válogathat igényeinek, a környezet stílusának megfelelően. Érdemes a medence építésével egy időben a medence fedéséről is gondoskodni, sok bosszúságtól és felesleges kiadástól kímélheted meg magad. Lássuk, milyen lehetőségeid vannak!

A kánikula beköszöntével, az egyre forróbb nyarak következtében sok kertes ingatlannal rendelkező tulajdonos és gyerekes család dönt valamilyen kerti medence mellett.

Sokan választanak első körben puha- vagy merevfalú medencét. Azonban néhány hét elteltével vagy a szezon végén más megoldást keresnek, mert rájönnek, hogy egy ideiglenes medence is komoly és rendszeres karbantartást, vízkezelést igényel.

Persze vannak, akik ezt a lépést átugorják, és jó anyagi helyzetük révén rögtön egy süllyesztett kerti medencével indítanak. Sokszor azonban ilyenkor is elmarad a medencefedés, ami aztán megbosszulja magát. Ne kövesd el ezt a hibát, rendelj polikarbonát medencefedést még ma!

Medencetípusok és fedésük

Sokszor meglódul az építtetők fantáziája, amikor a kerti medence kialakításáról kell dönteni, és így születnek az íves formákkal kialakított amőbaszerű, ám látványos medencék. Aztán a problémák ott kezdődnek, amikor a medencefedésről kell gondoskodni, mert a hagyományos medencetakarók se méretben, se formában nem illenek ezekre. 

Szerencsére azonban van megoldás, mégpedig a polikarbonát medencefedés! A Polikingnél 12 típusból választhatsz, szögletes vagy íves tetőt a környezet stílusának megfelelően. Modern, letisztult stílusút szeretnél? A szuperalacsony Dubai vagy a kategóriájában legmagasabb Dubai Plus lesz az ideális választás. 

Mindegy, hogy a süllyesztett kültéri medence szabályos, szögletes vagy íves, netán rendhagyó formájú, ha a tető alapjául szolgáló felület kellően sík és egysíkú, megfelelő teherbírású, rögzíthető a sínszerkezet és elkészülhet a polikarbonát medencefedés. A szegmensek száma a rendelkezésre álló szabad helyhez igazítható, ennek alapján egyedi szegmensfelosztás kérhető. 

Polikarbonát medencefedések

A polikarbonát medencetetők esztétikus és praktikus megoldást kínálnak kültérre. Rengeteg előnnyel jár, ha ilyet rendelsz, ugyanis:

  • Távol tartja a különféle szennyeződéseket, így a víz mindig hívogató és tiszta lesz, ezáltal kevesebb vegyszert igényel, egészségesebb lesz.
  • Gátolja a fotoszintézist, így megszüntetik a víz algásodását, ezáltal kevesebb vegyszert igényel.
  • A polikarbonát átengedi a napsugarakat, így felmelegíti és melegen tartja a vizet, vagyis a fürdési szezon akár 2-4 hónappal is meghosszabbítható.
  • Növeli a biztonságot, megakadályozza a véletlen vízbe esést, vízbe fulladást. 

Az előnyöket mérlegelve nem lehet kérdés, hogy a polikarbonát medencefedés lesz a legjobb választás. Pozitívumairól, egyes típusairól bővebben blogunkban olvashatsz.

Milyet válassz?

Ízlésed, a környezet stílusa, a medence adottságai döntik el, melyik lesz számodra az ideális. A legtöbb típus esetében kétféle polikarbonát közül választhatsz. A klasszikus, 10 mm vastag cellás, illetve a modern megjelenésű, tömör és üvegszerű 4 mm-es közül. Mindkettő törhetetlen, utóbbi erősebb anyag, mint az üveg, így még inkább növeli a biztonságot. 

Az is eldöntendő kérdés, hogy hogyan és milyen időben szeretnéd a medencét használni, ugyanis az alacsony fedések esetében nincs lehetőséged zárt állapotban úszni, de a középmagas és magas fedés típusok esetében rossz időben is fürödhetsz.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, tedd fel kérdéseidet, segítünk a legelőnyösebb típus megtalálásában, kialakításában!