Az egyre gyakoribbá váló forró nyarak következtében egyre többen szavaznak egy nagyfokú kényelmet nyújtó házi medence építésére, azonban lényegesen kevesebben számolnak a karbantartás szükségességével. Pedig már a szezonális puha- vagy merevfalú, illetve a benti medencék esetén is megoldandó feladat a víz kezelése annak érdekében, hogy élvezhető és egészséges maradjon. 

Kültéri medence esetén pedig elengedhetetlen, megoldása professzionális, dekoratív polikarbonát medencetetők segítségével lehetséges. Ezek biztosítják a legelőnyösebb és költséghatékony védelmet, így ha medencéd fedésére keresel megoldást, ez a bejegyzésünk Neked szól. 

Miért van szükség a házi medence fedésére?

A saját medence nyújtotta kényelem semmihez sem fogható, hiszen nem kell utazni érte, nincs tömeg és bármikor élvezhető. Persze a vizet tisztán kell tartani, vegyszerezni kell annak érdekében, hogy egészséges és hívogató maradjon, és legyen kedvünk belemerülni. 

A hazai klimatikus viszonyok között rövid a nyári szezon, így a megfelelő vízhőmérsékletről is gondoskodni kell. A medencefűtés tökéletes erre a célra, azonban kevesen engedhetik meg maguknak. Sokan próbálkoznak szolártakaróval melegen tartani, azonban ez nem nyújt kielégítő megoldást, és más miatt sem az igazi. A polikarbonát medencetetők azonban tökéletesek, korábbi bejegyzésünkben erről olvashatsz hasznos információkat. 

A polikarbonát medencefedés előnyei

A medencetető segít távol tartani a szennyeződések 95%-át, így nem kell a faleveleket lehalászni, és bogártetem is jóval kevesebb lesz a vízben. Ennek okán kevesebb vegyszerre lesz szükség, ami nemcsak anyagilag kedvező, de az egészséged szempontjából is, a bőröd hálás lesz. 

További előnyökkel is jár, például csökkenti az éjszakai párolgást, illetve összegyűjti a nap melegét, ezáltal felmelegíti, illetve nem hagyja kihűlni a vizet. Ezáltal a fürdési szezon meghosszabbítható, akár 2-3 hónappal tovább élvezheted a medencédet. Sőt, vannak olyan fedések, amelyeket zárt pozícióban is kényelmesen használhatsz, fürödhetsz, úszhatsz alatta akár esőben is. A polikabonát tetőnek köszönhetően a medence téliesítését sem kell megoldanod, ugyanis ezáltal nem fagy be a víz.

A polikarbonát medencefedés nagyobb biztonságot nyújt, főleg, ha kisgyerekek és háziállatok vannak a családban, ugyanis zárt állapotban megakadályozza a vízbe esést, vízbefúlást. 

Milyen típusú medencékre, és milyen fedések közül választhatsz?

Változatos polikarbonát fedések közül választhatsz ízlésednek, igényeidnek, a környezet stílusának megfelelően. Kicsi vagy nagy, szögletes, ovális vagy kerek, piskóta formájú, a tetők minden méretű és alakú medencéhez elkészíthetők. A klasszikus íves fedések mellett modern, minimalista szögletes fedéseket is kínálunk különböző magasságban.

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a tető kitakarja a panoráma vagy a kert egy részét, választhatsz szuperalacsony és alacsony fedéseket. Ha viszont zárt állapotban is használnád a medencét, akkor középmagas vagy magas fedést válassz! A szögletes fedések inkább modern környezetbe illenek, a kosárgörbe formájú hagyományos tetők viszont minden stílushoz jól passzolnak. 

Kétféle polikarbonát közül választhatsz, a 10 mm-es cellás, illetve a 4 mm-es elegáns, víztiszta, tömör változatok közül. Mindkettő strapabíró, ahogy a stabilitásról gondoskodó extra erős alumínium váz is. A tető mozgatásáról sínrendszer gondoskodik, amelynek köszönhetően könnyen gördíthető. 

Maradtak még kérdéseid? Tedd fel nekünk, írj vagy hívj, rövid időn belül felvesszük Veled a kapcsolatot!