Az optimális medencefedő függ a medence típusától és a használat jellegétől, ugyanis az ideiglenes, puha vagy merevfalú medencék esetén a szolár medencetakaró jelenthet kielégítő megoldást, míg az állandó, süllyesztett vagy épített medencék esetén komolyabb, négyévszakos megoldásra van szükség. 

Egy kültéri medence nagyszerű kikapcsolódást kínál a forró nyári napokon, azonban tisztában kell lenni azzal, ha a telepítését tervezed, hogy bizony nem kevés karbantartást igényel. Ez nemcsak a vízkezelést jelenti az egészséges és hívogató víz érdekében, hanem a téliesítést is, illetve ha hosszan szeretnéd használni, akkor a víz kellemes hőmérsékleten tartását is.

Szerencsére azonban létezik egy egyszerű és költséghatékony megoldás. A polikarbonát medencefedések elegáns és tökéletes megoldást kínálnak az igényes kültéri medencékre, számos előnnyel rendelkeznek, ezeket gyűjtöttük össze, hogy segítsünk a választásban. 

Saját medence, számtalan előny

Sokakban fogalmazódik meg a kérdés, amikor a dolog költségeiről esik, szó, hogy miért előnyös a kerti medence? Korábbi blogunkban részletesen is írtunk erről, de álljanak itt a legfontosabbak.

Az igazi meleg nyári napokon szívesen töltenénk az időt vízparton, azonban ez nemcsak a földrajzi távolság, hanem amiatt sem lehetséges, hogy bizony nyáron is dolgozni kell. Nap végén pedig keveseknek marad energiája arra, de lehetősége is csak keveseknek van, hogy munka után csobbanjanak egyet.

Egy saját kültéri medence viszont nagyszerű lehetőséget teremt! Nemcsak utazni, idegenekkel zsúfolódni nem kell, de egész nyáron úgy érezhetjük magunkat a saját kertünkben, mintha nyaralnánk. És még a gyerekeket sem kell strandolni vinni, a barátok is szívesen ugranak be hozzánk, rendezhetünk medencés kerti partikat.

Azonban nincs annál szomorúbb látvány, mint amikor a falevelekkel telehullott medence magára hagyva árválkodik a kertben, mert nincs kapacitás a karbantartására, hasztalan szélmalomharc tisztán tartani, és az éjszaka lehűlő víz miatt nincs kedve a gyerekeknek pancsolni benne. Mi lehet a megoldás?

Mit kínál a polikarbonát medencefedő?

Érdekel? Válassz 12 típusú polikarbonát medencefedésünk közül ízlésednek, a környezet stílusának, igényeidnek megfelelően!

Bármennyire is üdítő és fenséges látvány egy takaratlan kék medence, a klímánkon az éghajlati sajátosságok, a nagy napi hőingadozások miatt szükség van a kerti medencék befedésére. Éjjel ugyanis az alacsony hőmérséklet, a párolgás miatt kihűl a víz, így az nappalra sem feltétlen éri el a kívánt hőmérsékletet. A polikarbonát tető azonban megakadályozza a párolgást, továbbá felmelegíti a vizet és melegen is tartja. 

De további előnyöket is kínál, telepítésével ugyanis lényegesen kevesebb szennyeződés jut a medencébe, így a víz tiszta és fürdésre csábító marad. Ráadásul kezelni is kevesebbszer és kevesebb vegyszerrel kell, így egészségesebb és a fenntartása olcsóbb lesz. Az algásodás sem fenyegeti, ugyanis gátolja a fotoszintézist. 

A medencetetőnek köszönhetően nagyobb biztonságban tudhatod a gyerekeket és a háziállatokat, mivel zárt állapotban megakadályozza a vízbe esét, és ha véletlenül rá is lépnek, nem törik, nem szakad be. 

Változatos medencefedés-típusok

Választhatsz klasszikus íves vagy minimalista stílushoz jobban illő, szögletes fedéseink közül az igényeid szerinti magasságban, illetve attól függően, hogy a látvány, a panoráma miatt a környezetet szabadon hagyó fedést szeretnél, vagy nem számít az, ha kitakarja azt. 

Ne gondolkozz rajta sokat, hívj minket vagy írj, ha megtetszett a lehetőség, és szeretnél a medencédre egy polikarbonát tetőt!