Egy földbe süllyesztett medence sokak álma, hiszen nemcsak rendkívül dekoratív és elegáns, hanem nagyszerűen is használható, továbbá a luxust jelképezi. Egy átlagos méretű és kialakítású medence ma már azonban egyre többek számára elérhető, és hosszú távon kifizetődő megoldás, amely eladásnál növeli az ingatlan értékét. 

Persze alapvetően nem emiatt, hanem az általa nyújtott kényelem miatt ruháznak be egyre többen egy kültéri medencébe, illetve annak dekoratív és számos előnnyel járó fedésébe. A medencetetők nem csupán mutatós elemei a kerteknek, de sokkal fontosabb előnyük, hogy tisztán és kellemes hőmérsékleten tartják a vizet, így hosszabb ideig használhatóak. Tarts velünk, bemutatjuk, milyen előnyökre tehetsz szert, ha beruházol egy polikarbonát medencefedésbe!

Látványelem és praktikus is egyben

Miért előnyös egy saját használatú, földbe süllyesztett medence a kertben?

Az egyre aszályosabb, forró nyarak miatt a családiház-tulajdonosok közül egyre többen telepítenek ideiglenes vagy állandó medencét a kertbe, hogy saját strandjukon élvezhessék ki a nyarakat. A felfújható és merevfalú, de földre állított típusok kevésbé tetszetősek, és használhatóságban is elmaradnak a földbe süllyesztett változatokhoz képest. Elvégre sem a partról vízbe ugrani, se a medenceparton ülve a lábat a vízbe lógatni, de még úszni sem igazán lehet bennük. 

Ezzel szemben a klasszikus ásott medencék megjelenésükben is nagyszerűek, továbbá teljeskörűen használhatóak. Azonban egyik típusnál sem úszható meg a víz karbantartása, legalábbis nem teljesen, bár egy professzionális medencefedés révén jelentősen csökkenthető a ráfordított idő és költség. És még jól is néz ki! A polikarbonát megoldásnak köszönhetően a medencefedés nem álom többé!

A fedett, földbe süllyesztett medence előnyei

A miénknél melegebb éghajlaton nem szükséges a kerti medencék fedése, ugyanis az éjszakai lehűlés, így a párolgás is kisebb mértékű, vagyis nem hűti ki a vizet. A magyarországi klíma azonban nem kedvez a fedetlen medencéknek. Amennyiben minél tovább szeretnéd élvezni a medence nyújtotta előnyöket, és nem szeretnéd a karbantartással tölteni a szabadidőd, válassz polikarbonát medencefedést!

Miért jó megoldás? Távol tartja a különféle szennyeződéseket, így a karbantartásra kevesebb időt és pénzt kell áldozni, ráadásul a medence vize vonzó és egészséges marad. Gátolja az algásodást, segít felmelegíteni, illetve nem engedi kihűlni a vizet, ami a gyerekek és a fázós családtagok, barátok számára jelentős vonzerőt jelent.

A fedés révén medencefűtés nélkül akár 2-3 hónappal is kitolható a fürdési szezon. Ezeken felül még a biztonságot is növeli, mivel zárt állapotban megakadályozza a vízbe esést. A medencefedés előnyeiről, választható típusairól blogunkban olvashatsz. 

A polikarbonát fedések változatossága

Minden környezetbe, ízlésednek megfelelően megtalálhatod a legideálisabb típust. A klasszikusnak számító íves fedések mellett a minimál stílus rajongóinak a letisztult megjelenésű szögletes fedések kínálnak tökéletes megoldást. Választhatsz szuper alacsony, alacsony vagy középmagas, körüljárhatóságot biztosító, szimmetrikus vagy aszimmetrikus fedést. 

Igényeid szerint szinte minden típust kérheted 10 mm-es cellás vagy 4 mm-es üvegszerű polikarbonáttal. A fedés váza extra erős alumínium profilokból készül, ezáltal rendkívül strapabíró. A telepítésnek megvannak a feltételei, de szinte minden medencemérethez és -formához elkészíthető.

Tanácstalanság esetén kérd szakértőink segítségét, akik nem ismernek lehetetlent!

Figyelmedbe ajánljuk Facebook oldalunkat is.