Számos megoldásunk közül a Korfu medence az egyik legjobb választás, ha a kerti medence számodra a sportolás lehetőségét is jelenti, és a méreténél fogva alkalmas arra, hogy az ízületeket kímélő mozgást, az úszást válaszd. 

A meleg nyári napokon sokan ábrándoznak egy kültéri medencéről, amelynek hűs vizében jól esik megmártózni, amely a család és a barátok kellemes időtöltését szolgálja a vakáció ideje alatt.

Sajnos a mi éghajlatunkon viszonylag rövid a jó idő, és a nyár végi, őszi hűvösebb esték már annyira lehűtik a medence vizét, hogy nem élvezhető 1-2 hónapnál tovább a kültéri pancsolási lehetőség.

Jó hír, hogy a medencefedések segítenek bent tartani a nap melegét, csökkentik a párolgást, így a fürdési időszak meghosszabbítható általuk. Milyen lehetőségeid vannak? Melyik típust válaszd? Tarts velünk, bemutatjuk!

Strandolj az otthonodban, a kertben!

Egy saját vízpart aranyat ér a nyári napokon, hiszen senkivel nem kell közösködni, ha mártózni támad kedved, nem kell messzire utaznod, hogy vízparton legyél, illetve nem kell költséges belépőt váltanod. De még a családod, a barátaid is imádni fogják, így garantáltan jó társaságod lesz!

Egy kerti medence ma már nálunk sem akkora luxus, ráadásul számos megoldás közül választhatunk. Sokan kedvelik a talajra állítható, felfújható, puha- vagy merevfalú medencéket, mert egyszerűnek tűnnek, és kedvező áron juthatunk hozzájuk, azonban aki ilyet vásárol, annak rá kell jönnie, hogy a vízkezelést ezeknél is meg kell oldani. 

Ennek tükrében pedig már egy állandó, földbe süllyesztett medence nem is bizonyul annyira drágának, ráadásul sokkal sokoldalúbban használható, lehet a partjáról a vízbe ugrálni, lábat lógatni, és akár hidegebb időben is használni. És még költséges medencefűtésre sincs hozzá szükség, csupán polikarbonát tetőre, mint amilyen a Korfu medencefedés is. 

Miért válassz fedést a kerti medencére?

Polikarbonát medencefedést szinte bármilyen típusú és alakú süllyeszett medencére választhatsz, amennyiben kellően egysíkú és vízszintes a fedés alapjául szolgáló felület. Előnyei magukért beszélnek:

  • Felmelegíti a vizet, illetve csökkenti az éjszakai párolgást, ezáltal a víz kihűlését.
  • Meghosszabbítja a fürdési szezont.
  • Gátolja az algásodást, ezért a víz nemcsak vonzó, de egészséges is marad.
  • Távol tartja a faleveleket és egyéb szennyeződéseket, így kevesebb vegyszerre lesz szükség, ami egyrészt egészségesebbé teszi a vizet, másrészt olcsóbbá a vízkezelést.
  • Növeli a biztonságot, ugyanis zárt állapotban megakadályozza, hogy a kisgyerekek és a háziállatok játék, rohangálás közben a vízbe pottyanjanak. 

Korfu medence

Korfu Clear - úszásra is alkalmas fedés.

A polikarbonát medencefedéseknek 2 alapvető típusa van, a klasszikus íves, kosárgörbe, illetve a szögletes kialakítás, ezeken belül pedig találni alacsony, szuper alacsony, középmagas és magas fedéseket.

Utóbbiak nagy előnye, hogy a medence zárt állapotban is használható, körbejárható marad. Választhatsz szekcionált fedést is, amely lehetővé teszi, hogy a vízbe ereszkedés kényelmes legyen, illetve ki tudj ülni, állni a partja egy részére.

A Korfu medence fedése a 2 típus kombinációja, ugyanis jellemzően hosszabb a tető a medence méreténél annak érdekében, hogy egy zárt, magas előteret kapjunk. Igényeid szerint több magasított szegmens kialakítására is ad lehetőséget, ajtóval vagy homlokfali felhajtással rendelkezik. Ízlésednek, a környezetnek megfelelően 10 mm-es cellás és 4 mm-es üvegszerű tömör, áttetsző polikarbonát közül is választhatsz üvegezést.

Kérdés esetén írj nekünk, 24 órán belül válaszolunk!