A medencefedlapok több célt szolgálnak a kerti medencék esetében, ráadásul a hazai klimatikus viszonyok között kötelező elemei is azoknak, hiszen itt a nagy hőmérséklet-ingadozások miatt nem lehet fedetlenül hagyni a vizet. Azonban mivel a medencék látványelemek is a kertekben, érdemes olyan fedést választani, amely részben láttatni engedi zárt állapotban is. 

Ennek tökéletesen megfelelnek a polikarbonát medencetetők, amelyek különböző kivitelben rendelhetők. Milyen típusai vannak? Mi a különbség köztük? Bejegyzésünkben általános ismertetőt adunk ezekről a fedésekről.

Egy kerti medence kincset ér

A forró nyár beköszöntekor minden kerttulajdonos saját medencéről álmodik, aminek a partján zsúfoltság nélkül töltheti a napokat, és akkor, amikor jól esik. Hirtelen ötlettől vezérelve sokan adják a fejüket egy ideiglenes medence beszerzésére, azonban 1-2 hét elteltével csalódottan állapítják meg, hogy bizony nem ez az, amire vágytak. Nemcsak hogy ugrálni nem lehet a partjáról, de úszni sem lehet benne, illetve a vízkezelés is problémát jelent, feladatot ad. És bizony a gyerekek sem élvezik annyira. 

Ezek után aki teheti, a következő szezonra megfinanszírozza a földbe süllyesztett medencét, ami igazi kikapcsolódást nyújt, és aminek hírére a családtagok, barátok is megjelennek. A nyár azonban rövid, és sokszor hidegek az éjszakák, így a víz lehűl, a medence pedig nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. De van egy nagyszerű megoldás, hogy sokáig élvezhesd, mutatjuk, milyen medencefedést válassz!

Miért jó választás a medencefedlap?

A medencék lefedésével megakadályozható az éjszakai párolgás, sőt a napsugárzás hatására néhány fokot még a víz is melegszik az “üvegen” keresztül, így már délelőtt, illetve árnyékos helyen is élvezetes lehet a fürdés. A hagyományosan alkalmazott  szolártakarók előnye azonban itt véget is ér, hiszen egyébként sok vesződséggel jár, és nem az igazi. 

Nagyszerű megoldást jelentenek azonban a polikarbonát tetők, amelyek bármilyen méretű és formájú medencéhez kivitelezhetők, ahol vízszintes és egysíkú felület áll rendelkezésre a fedéshez. A fentieken túl további előnyökkel kecsegtetnek, ugyanis általuk akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható a fürdési szezon, ugyanis nemcsak felmelegítik a vizet, de egyes fedések alatt még pancsolni, úszni is lehet. 

Egy kültéri medence esetén probléma lehet, ha falevelek, bogarak és más szennyeződések kerülnek a vízbe, nemcsak, mert kevébé kívánatossá teszik, hanem mert ezek tisztítása jelentős időt és pénzt igényel. Minél több vegyszer szükséges a víz tisztításához, annál kevésbé egészséges. A medencefedlap gátolja a koszolódást és az algásodást, és nem utolsósorban fokozza a biztonságot. Tudj meg mindent a polikarbonát fedlapokról blogunkban! 

Polikarbonát medencefedések típusai

Ma már számtalan fedéstípus közül választhatod ki a neked tetszőt. A klasszikus íves, kosárgörbe fedések mellett modern, minimál környezetbe szögletes fedések is választhatók. A legtöbb típus kérhető 10 mm-es cellás vagy 4 mm-es üvegszerű tömör, áttetsző polikarbonáttal.

A fedések magasságától függően akár zárt állapotban is fürödhetünk alattuk, illetve körbejárhatjuk a medencét, hagynak helyet a kényelmes vízbe ereszkedésre, öltözésre is hűvösebb vagy csapadékos időben. Olyat is választhatunk, amely szekcionált, vagyis egyes részei magasabbak lehetnek. A medence megközelítése eltolható oldalajtón vagy homlokfali nyíló ajtón keresztül lehetséges. Az erős alumínium vázszerkezetnek köszönhetően fedéseink viharbiztosak. 
Továbbra is tanácstalan vagy? Tedd fel kérdésedet, hagyj üzenetet, visszahívunk!

Figyemedbe ajnánljuk Facebook oldalunkat is!