A kerti medencék fedése kapcsán sokakat érintő kérdés, hogy vajon lépésálló-e a polikarbonát tető, biztonságot jelent-e vízbe esés ellen, ha kisgyerekek és házikedvencek vannak a családban. 

Manapság egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy földbe süllyesztett medencét készíttessenek a kertbe, hogy a nyarak otthon is élvezhetőek legyenek, ne kelljen messzire utazni és a tömegben fürödni, hogy a strandolás élménye teljes legyen.

A hazai éghajlati viszonyok azonban nagyon rövid strandszezont engednek, a nappalok és éjszakák közötti nagy hőmérséklet-ingadozások jelentősen kihűtik a vizet, így a medencézés nem élvezhető sokáig. Szerencsére azonban a professzionális polikarbonát medencefedések segítségével jelentősen, akár 4 hónapra is növelhető a fürdési szezon, és még más előnyöket is tartogat.

A polikarbonát medencefedések előnyei

A különféle medencetakaró fóliáknak nemcsak a felhelyezése lehet problémás egy nagyobb alapterületű vagy szabálytalan alakú medence esetében, de a fő funkciójukat sem képesek tökéletesen ellátni. Professzionális megoldást csak az alumíniumvázas polikarbonát medencefedések képesek biztosítani. 

  • Melegebb víz tavasztól őszig, hosszabb fürdési szezon.
  • A különböző szennyeződések kiszűrése révén tisztább víz, kevesebb vegyszer.
  • Az UV védett polikarbonát lemeznek és a viharbiztos szerkezetnek köszönhetően hosszabb élettartam.
  • Algamentes víz, nem zöldül be.
  • A zárható fedésnek köszönhetően nagyobb biztonság.

Bővebben arról, hogy miért jó a kerti medencét lefedni, egy korábbi bejegyzésünkben olvashatsz. 

Létezik-e lépésálló polikarbonát fedés?

A medencék fedésére, szerkezettől, fedéstípustól függően kétféle polikarbonát közül választhatsz, a hagyományos, 10 mm-es, cellás szerkezetű, illetve a 4 mm-es üvegszerű, áttetsző és tömör polikarbonát lemezek közül. A medencék fedésével, az általunk forgalmazott tetőkkel kapcsolatban további hasznos információkat blogunkon olvashatsz.

A tömör polikarbonát lemez lényegesen erősebb, mint az üregkamrás változat, gyakorlatilag olyan, mint egy törhetetlen üveglap. Polikarbonát gyantából extrudálással készül, 200-szor erősebb, szilárdabb, mint egy azonos vastagságú üveg, így biztonságos megoldást nyújt a kerti medencék fedésére is.

Gyakorlatilag lépésálló, így amennyiben gyerekek számára is készül a medencefedés, érdemes lehet ezt a változatot választani. Valamennyi típusú, íves és szögletes, alacsony és középmagas tetővel kivitelezhető. Mindkét oldalán UV-védelemmel ellátott a maximális élettartam és az elszíneződés megakadályozása érdekében. 

Változatos medencefedések

Kínálatunkban mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, illetve a környezet stílusához illőt, ugyanis a hagyományos, íves medencefedések mellett minimalista, szögletes fedéseket is forgalmazunk. 

A fedés magassága alapján is több típus közül választhatsz, szuper alacsony fedéseink nem vesznek el a kert, a panoráma látványából, míg alacsony és középmagas fedéseink alatt rossz időben is szabadon lehet fürdeni.

A magasabb fedések körüljárhatóvá teszik a medencét, ami kényelmesebb használatot eredményez. Marseille fedésünk aszimmetrikus kialakítású, így a medence egyik oldala végig járható marad, így például gyerekek mellé biztonságosabb. Korfu és Korfu Clear modelljeink pedig kétfajta medencefedés kombinációi, és a medence méreténél jellemzően hosszabb fedés zárt, magas előteret nyújt, de akár több magasított szegmens kialakítására is van lehetőség.

Az ideális fedés megtalálásával kapcsolatban hívd szakértő kollégáinkat, segítenek a választásban!