Hazánkban is egyre népszerűbbek a beépített medencék a vizet tisztán és kellemes hőmérsékleten tartó, különböző medencefedésekkel kombinálva. Az ideiglenes medence megoldások népszerűsége a kedvező árnak volt köszönhető, azonban sokan ébredtek rá a használat során, hogy ezek karbantartása semmivel sem egyszerűbb, mint a földbe süllyesztett változatoké. Ráadásul élettartamban és megjelenésben is elmaradnak mögötte.

A kerti medencék esetében azonban ezen az éghajlaton szükség van a víz lehűlését csökkentő fedések alkalmazására, amelyeknek más haszna is van. Bejegyzésünkben szó lesz arról a megoldásról, amely lehetővé teszi, hogy a kültéri medencét minél tovább és minél kényelmesebben használhassuk. Bemutatjuk a polikarbonát medencefedéseket!

Elegáns megjelenés, teljes körű használhatóság

Az állandó, földbe süllyesztett kerti medencék nemcsak rendkívül vonzóak, dekoratívak, de a használatuk is lényegesen sokoldalúbb már csak a nagyobb vízmélységnek köszönhetően is. Lehetőség van ugyanis a partról a vízbe ugrani, a parton ülve lábat lógatni, de úszni is egy jellemzően 6-8 x 3-4 x 1,5 m-es medencében.

De egy fedett beépített medence a környezet megjelenését is emeli, eladásnál értéknövelő tényező lehet, nem beszélve azokról az előnyökről, amelyeket ezenfelül is nyújt. Amennyiben ilyen medencét építtetsz, biztos lehetsz benne, hogy a családod szívesen tölti a forró nyári napokat otthon a vízparton, és a barátok is gyakran látogatnak majd meg.

A beépített medence előnyei

Bár világszerte rengeteg olyan medence van, amely nem rendelkezik tetővel, a mi klímánkon anélkül nem igazán használható még nyáron sem, ugyanis a jellemző nagy napi hőingadozás miatt csak 1-2 hónapig lesz kellemes a hőmérséklete. Amennyiben szeretnéd meghosszabbítani a fürdési szezont, érdemes beruházni egy medencefedésbe, elegáns és modern választás lehet a szuper alacsony és szögletes Dubai.

Dubai_Plus - Dubai_Plus_02 Image Title attribute:	 example Dubai_Plus_02 photo Update Settings

Hogy miért jó még? Íme, a legfontosabb érvek:

  • Csökkenti a párolgást.
  • Védelmet nyújt a különféle szennyeződések, a medencébe hulló falevelek, bogarak, egyebek ellen.
  • Csökkenti a fenntartás költségeit, mivel a tisztántartás egyszerűbbé válik.
  • A medence vize egészségesebb lesz a kevesebb vegyszer miatt.
  • UV sugárzás álló, ezáltal gátolja a fotoszintézist, az algásodást.
  • Biztonságot nyújt kisgyermekek, háziállatok vízbe esése ellen.
  • Növeli a medence élettartamát.

Milyen polikarbonát fedést válasszak?

Malta - malta-06 Image Title attribute:	 example malta-06 photo Update Settings

Ízlésed, a környezet stílusa és egyéb elvárásaid szerint választhatsz különböző formájú, megjelenésű polikarbonát medencefedést. A közkedvelt és legelterjedtebb íves típusok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a modern, letisztult  megjelenésű, üvegszerű, polikarbonáttal választható szögletes formájúak is. 

A legtöbb modell választható a hagyományos 10 mm-es cellás vagy a 4 mm-es teljesen áttetsző műanyaggal. A váza mindegyiknek extra erős alumínium profilokból készül, rendkívül strapabíró. 

A telepítéshez egysíkú, vízszintes és megfelelő teherbírású tető mozgathatóságáról a medence két oldalán elhelyezett extra lapos, a közlekedést nem akadályozó alumínium sínrendszer gondoskodik. A szögletes modellek még diszkrétebb, egyoldali sínnel is rendelhetők. Valamennyi fedéstípus viharbiztonsági rendszerrel van ellátva.

Már rendelkezel kerti medencével vagy most tervezel egyet? Amennyiben tökéletes megoldást szeretnél, válassz fölé tetszetős polikarbonát medencefedést! Kérdés, árajánlatkérés esetén hívd kollégánkat, rövid időn belül válaszol.