A szögletes medence lefedése nagyszerű ötlet lehet, amennyiben a minimalista stílust részesíted előnyben, az ilyen formájú fedések ugyanis még jobban kiemelik a modern környezet vonalait.

Egy forró nyári napon igazán jó érzés megmártózni a saját kerti medencében, amennyiben a vize tiszta és hívogató. Azonban ennek fenntartása rengeteg munkával és karbantartással jár, így sok kertben néhány év után üresen árválkodik.

De van egy jó hírünk! Egy korszerű, polikarbonát medencefedéssel mindez elkerülhető, így hosszú évekig élvezheti a család és a barátok a saját strand előnyeit. 

Miért jó, ha medencefedést alkalmazol?

Kerti medence építésén gondolkozol? Kétségek esetén olvasd el bejegyzésünket, amelyet arról írtunk, hogy vajon jó ötlet-e egy saját medence. Kényelmesen hódolhatsz a “házi strand” nyújtotta örömöknek, ha használaton kívül lefeded, de legfőképp akkor jársz jól, ha polikarbonát fedést alkalmazol, amely számos előnnyel kecsegtet:

  • Megakadályozza a különféle szennyeződések – falevelek, rovartetemek, stb. – vízbe kerülését, ezáltal a víz nemcsak vonzó lesz, hanem a karbantartásra is kevesebb időt kell fordítani.
  • Gátolja az éjszakai párolgást, ezáltal a víz kihűlését, így akár már reggel is kellemes hőmérsékletű vízben, úszással indíthatod a napot.
  • Védelmet nyújt az UV sugarak ellen, megelőzi a fotoszintézis általi algásodást, így a víz csábító marad.
  • A kevesebb karbantartás kevesebb vegyszert eredményez, így a medence vize egészségesebb lesz, a fenntartása pedig olcsóbb. 

Gyermekes családokban, illetve ahol háziállatok élnek, a tető által nyújtott biztonság sem elhanyagolható, megakadályozza ugyanis a vízbe esést, az ebből eredő vízbe fúlást.

Minden medencére telepíthető?

A korszerű polikarbonát fedések a kerek és a szögletes medence lefedését is lehetővé teszik, és akár utólag is telepíthetők. A vázszerkezet extra erős alumínium profilokból készül, az üvegezéshez típustól függően 10 mm-es cellás szerkezetű vagy 4 mm-es áttetsző, üvegszerű polikarbonát választható. 

A telepítés feltétele, hogy a fedés alapjául szolgáló felület egysíkú és vízszintes, valamint megfelelő teherbírású legyen, ugyanis csak ebben az esetben rögzíthető a tető mozgatását lehetővé tevő sínrendszer.

Extra lapos, esztétikus alumínium sínek gondoskodnak a görgetésről. A lekerekített élekkel rendelkező medencefedések kétoldali, míg egyes szögletes fedések akár egyoldali sínrendszerrel is telepíthetők.  Ez egyben az időjárás viszontagságaival szemben  viharbiztonsági rendszerként is szolgál. Tudj meg mindent a medencefedésekről blogunkból!

Szögletes medence szögletes fedéssel

Dubai - Dubai_19 Image Title attribute:	 example Dubai_19 photo Update Settings

A népszerű íves medencefedések nem minden környezetbe illenek, nem mindenki ízlésének felelnek meg, így ezen igények kielégítésére ma már léteznek szögletes fedések is. Modern, minimál épületek kültéri medencéinek stílusos takarására szolgálnak, és akár egyoldali sínszerkezettel is szerelhetők.

Szögletes formavilágú medencefedéseink a szuper alacsony Dubai és a szuper magas Dubai Plus. Utóbbi speciális vázszerkezettel és kialakítással rendelkezik, és abban különbözik az alacsony fedésektől, hogy eltolható oldalajtót tartalmaz.

A terepviszonyoktól függően aszimmetrikus kialakítással is rendelhető, ekkor a medencesínpályák nem egy síkon találhatóak. Magassága úgy lett kialakítva, hogy zárt állapotban is használható úszásra.

Mindkét szögletes modell üvegezése kizárólag prémium kategóriás 4 mm-es tömör üvegszerű hatású polikarbonáttal választható. 

Kérdés esetén keress minket elérhetőségeinken, a lehető leggyorsabban válaszolunk.