Az eltolható medencefedés nagyszerű megoldás minden típusú földbe süllyesztett kerti medencéhez, hiszen elsősorban védelmet nyújt a szennyeződések és a vízbeesés ellen, illetve könnyen és egyszerűen kezelhetővé teszi a takarást. 

Azok a medencetulajdonosok, akik már régebb óta rendelkeznek saját fürdőhellyel, jól tudják, hogy annak telepítése csak az első lépés, hiszen a medence vizét rendszeresen tisztítani és karbantartani kell annak érdekében, hogy tiszta és egészséges maradjon. 

Ez pedig komoly, idő- és energiaráfordítást igénylő munkává válhat, amennyiben nem alkalmaznak medencefedést, és végső soron a medence élettartamát is jelentősen csökkenti. Szerencsére ma már több lehetőség közül lehet választani, az eltolható fedések kényelmes megoldást jelentenek. 

A karbantartás kulcsfontosságú

A medence tisztítása, karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy jó időben élvezni lehessen a hűs vizét. A feladatok elvégzésére megbízhatsz egy erre specializálódott céget, de magad is elvégezheted.

A klasszikus, ponyvás, fóliás medencetakarók felhelyezése problémás és nehézkes, hosszadalmas lehet. Így érdemesebb alumínium profil merevítéssel készülő polikarbonát fedésben gondolkozni, mint amilyen például a közkedvelt Budapest medencefedés, amivel szezonon kívül is kiválóan megoldható a védekezés, és még biztonságos is.

Lényegesen megkönnyíti a dolgodat, ha medencefedést alkalmazol, amely sok más előnye mellett távol tartja a szennyeződéseket, valamint gátolja az algásodást. Ezáltal kevesebb időt kell a takarításával eltöltened, és kevesebb vegyszerre is lesz szükség az egészséges vízminőség fenntartásához, ami jelentős pénzbeli megtakarítást is jelent. 

Praktikus medencefedések

A polikarbonát fedések dekoratívak, ráadásul rendkívül hasznosak, ugyanis amellett, hogy védik a medencét a különféle szennyeződésektől, segítenek a víz felmelegítésében, kellemes hőmérsékleten tartásában, illetve megakadályozzák az éjszakai párolgást is. Így akár 2-4 hónappal is meghosszabbítják a fürdési szezont.

A polikarbonát tető gátolja a fotoszintézist, így megelőzi az algásodást, és ezáltal is kevesebb vegyszert kell használni a karbantartásához.

További előnye, hogy biztonságossá teszi a kerthasználatot, ugyanis zárt állapotban megakadályozza a kisgyermekek, háziállatok vízbe esését. 

Miért válassz eltolható medencefedést?

Nyilvánvaló, hogy egy eltolható medencefedés lényegesen többe kerül, mint egy fólia, azonban előnyei miatt mindenképpen érdemes beruházni rá, hiszen nemcsak a karbantartást egyszerűsíti le, hanem a kert esztétikájához is hozzájárul. Egyes fedések alacsony magasságuk miatt alig vesznek el a kert látványából, míg mások ugyan a kertek látványos elemeivé válnak, viszont zárt állapotban is alkalmasak arra, hogy a medencét használjuk.

Polikarbonát medencefedést bármilyen formájú és nagyságú medencére kérhetsz, egyetlen feltétel, hogy a medence körüli felület, amely a fedés alapját adja, egysíkú és vízszintes, valamint megfelelő teherbírású legyen. Ide kell ugyanis rögzíteni a tetőt mozgató sínrendszert. Egyes típusok esetén aszimmetrikus kialakítással, egyoldali sínszerkezettel is kérhető. A sínes felépítésnek köszönhetően a rendszer egyszerű mozdulattal gördíthető ki a medence fölé, vagy vissza a tárolt helyzetbe. 

Kerti medencéd használhatóságának bővítésén gondolkozol, és meggyőztek a polikarbonát fedések előnyei? Vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk meg a számodra legjobb megoldást!

További információt Facebook oldalunkon is találhatsz!