Egy saját kerti medence sok kerttulajdonos álma, hiszen amikor megérkezik a jó idő, nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget kínál gyerekek és felnőttek számára egyaránt egy kizárólagos használatú pancsoló vagy úszómedence.

Sokan vásárolnak különböző felfújható vagy merevfalú ideiglenes medencéket, de egyre többen döntenek egy süllyesztett, állandó medence létesítése mellett. Mindkét típus sok tennivalót ad a tulajdonosoknak, hiszen a vizet folyamatosan kezelni, tisztítani kell, hogy egészséges és hívogató maradjon.

A befektetett munkának azonban megvan a gyümölcse, amikor egy forró nyári napon nem kell a tömeggel a strandon vagy vízparton zsúfolódni, sem utazni azért, hogy belemerülhess a hűs habokba. Hogyan teheted még komfortosabbá, használhatóbbá a kerti medencét? Tarts velünk, mutatjuk a megoldást!

Strand az otthonodban

Különösen a kisgyerekes családoknál ér sokat egy kerti medence, hiszen a gyerekek szinte mindig a vízben lennének a nagy melegben, ráadásul a nyár nagy részét otthon töltik a szünidőben. A strandra járás nemcsak fárasztó, de költséges is, és kevésbé biztonságos, mint a kertben pancsolni. 

Az ideiglenes medencék csak az év egy rövid időszakában használhatók, és korlátozottan, hiszen sem a mélységük, sem a hosszuk nem elegendő úszáshoz, és mivel stabil peremük sincs, lábat lógatni sem lehet bennük. A víz kezelését, tisztítását ugyanúgy el kell végezni, mint egy nagyobb komfortot biztosító, bár kétségtelenül magasabb beruházási költséggel járó süllyesztett medence esetében. 

Kerti medence egész évben?

Hiába a szándék, egy költséges kerti medence csak abban az esetben használható ki maximálisan, ha fűthető, illetve fedett vagy igeny szerint fedhető. Hogy miért is van erre szükség, mit nyújthat például az általunk is forgalmazott, klasszikus kialakítású Budapest nevű polikarbonát medencefedés?

Budapest_Clear - Budapest_Clear_11 Image Title attribute:	 example Budapest_Clear_11 photo Update Settings

A fedések számos előnyei közül a legfontosabbak:

  • Megkönnyítik a medence tisztán tartását.
  • Meghosszabbítják a szezonális használati időt.
  • Zárt állapotban lehetővé teszik a kert biztonságos használatát. 
  • Elegáns megjelenésűek.
  • Segítik a medence vizének felmelegedését, a kívánt hőmérséklet megtartását.
  • Csökkentik a párolgást.
  • Megakadályozzák az algásodást, így kevesebb vegyszerre lesz szükség, ami által a víz egészségesebb, a karbantartás olcsóbb lesz. 
  • Növelik a medence élettartamát.
  • Gátolják a szennyeződések bejutását, így a takarítás egyszerűbbé válik.

Milyen medencefedések közül választhatsz?

A medencefedéseknek alapvetően 2 típusa létezik, a sík és járható, amelyet Coverseal néven találsz meg, illetve a hagyományos, alacsony, középmagas vagy magas polikarbonát medencefedések. Ezen belül többféle típus közül választhatsz ízlésednek, a kert, a ház stílusának megfelelően. Az alacsony, szögletes fedések a minimalista épületekhez illenek, illetve olyan kerti medencékhez, amelyeknél a fedéssel nem akarunk elvenni a látványból. 

A klasszikus kosárgörbe típusok között is találni alacsony, valamint középmagas felépítményeket, illetve olyan magasságúakat is, amelyek akár teljes hosszban, akár szekcionáltan lehetővé teszik, hogy zárt állapotban felálljunk vízbe lépés előtt, illetve körbejárjuk a medencét. 

A Poliking webáruházunkban jelenleg 12 féle típusból választhatsz, és valamennyi esetében lehetőséged van 10 mm-es cellás és 4 mm-es üvegszerű tömör, áttetsző polikarbonát fedés közül választani. A fedés mozgatása a sínrendszernek köszönhetően könnyű, ráadásul a járható típus félautomata vagy automata verzióban is kérhető.

Hamarosan itt a nyár, medencefedésre kérj ajánlatot még ma!