A medencefedéseket tanulmányozva gyakran találkozni a sín nélküli medencefedés fogalmával, ami nem teljesen állja meg a helyét, ugyanis a valóságot az egy oldali sínszerkezetű fedés megnevezés fedné le a legpontosabban.

Az egyre forróbb nyarak okán hazánkban is mind többen ruháznak be saját használatú kerti medence építésébe, és a medencetulajdonosok közül egyre többen ismerik fel, hogy a kényelmes használhatóság érdekében a medencének állandó fedést kell biztosítani. A polikarbonát medencefedések tökéletesek erre a célra. Bejegyzésünkben szó lesz a leggyakoribb megoldásokról, azok előnyeiről, illetve arról, hogy mit is takar a sín nélküli medencefedés. Tarts velünk!

Miért hasznos a medencefedés?

Dekoratív, állandó medencefedésre vágysz, amely nemcsak tisztán tartja a medencét, hanem más előnyökkel is szolgál? A polikarbonát fedést Neked találták ki! Hozz hosszú távú döntést, és válaszd a tiszta vonalvezetésű, szögletes, minimalista Dubai Plus fedést vagy ha lekerekített formavilágra vágysz, legnépszerűbb modellünket, a Budapestet!

Dubai - Dubai_15 Image Title attribute:	 example Dubai_15 photo Update Settings

A medencetetők talán legnagyobb előnye az, hogy meghosszabbítják a fürdési szezont, ugyanis nemcsak a medence vizének felmelegítésében segítenek, hanem megakadályozzák az éjszakai párolgást, ezáltal a lehűlést is. 

A tető gátolja a fotoszintézist, így elejét veszi az algásodásnak, vagyis kevesebb vegyszert igényel.

Nem elhanyagolható előny továbbá az általa nyújtott nagyfokú biztonság sem, ugyanis a fedés révén zárt állapotban se a kisgyerekek, se a háziállatok nem tudnak a vízbe esni, megfulladni. A fedés által a medence messziről is észrevehetővé válik, ugyanakkor a fedéstípustól függően nem zavarja a látványt, és a kert egyik dizájnelemévé válik.

Milyen anyagokból készülnek a medencefedéseink?

Valamennyi esztétikus medencetetőnk változatos formavilágot lehetővé tevő alumínium profilokból készül, amelyek formatartó, könnyű szerkezetet alkotnak, rendkívül tartósak, stabilak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

A fedés anyaga polikarbonát, amely könnyű alakíthatósága, jó szigetelő hatása miatt kiválónak bizonyult ilyen célra. Ízlés szerint választható 10 mm-es légkamrás, valamint 4 mm-es üvegszerű, tömör szerkezetben is. A polikarbonát lemezek ellenállóak a töréssel, ütéssel, karcokkal, valamint vegyszerekkel szemben, és kiszűrik a káros UV-sugárzást is.

A medencefedés magassága

Medencetetőink között találni szuper alacsony – Tampa Clear, Dubai -, alacsony – Budapest, Budapest Clear -, középmagas – pl. Oslo Clear, Málta, Málta Clear – és magas – Vegas Clear -, illetve egyik oldalon vagy egy-egy szegmensben magas modelleket, amelyek alatt zárt állapotban is kényelmesen lehet tartózkodni, fürdeni, úszni. 

Az alacsony fedések tökéletesek olyan helyekre, ahol például a teraszról a kert látványát, az egyedülálló panorámát nem szeretnénk kitakarni a fedett medencével, illetve ahol rálátást szeretnénk biztosítani a kert medence mögötti részére például a kerti játszótér miatt.

Sín nélküli medencefedés

Az alumínium profillal készülő medencefedések könnyű mozgathatóságát alapesetben a medence két oldalán elhelyezett sínek biztosítják. A görgethetőségről extra lapos alumínium sínek gondoskodnak.

A szögletes fedések, kialakítások egyoldalas sínszerkezettel is rendelhetők.

A medencefedések rendszerint több szegmensből tevődnek össze, amelyek az előre épített sínpálya mentén mozgathatók, egymásra tolhatók, sőt akár az egész fedés eltolható. A medencesín rögzítő szerepet is ellát, itt található a viharbiztonsági rendszer, amely védelmet nyújt a szél ellen, így az nem bírja letépni a szegmenseket. 

Ha maradtak még kérdéseid, hívd szakértő kollégánkat!