Sokan úgy gondolják, egy fedett kerti medence az a luxus, amit már nem engedhetnek meg maguknak, ezért kompromisszumos megoldásként vagy egy ideiglenes medence mellett maradnak. Esetleg elkészíttetnek egy professzionális, földbe süllyesztett medencét, de a fedésre már nem költenek. Aztán már egy szezon után ráébrednek, hogy ezen az éghajlaton ez nem jó megoldás. 

Amennyiben egy kerti medence építésén gondolkozol, és hosszú távra tervezel, ez a bejegyzésünk Neked szól, hiszen számtalan kérdésre kell választ adni ahhoz, hogy a legjobb megoldást válaszd. De hasznos tippekkel szolgál akkor is, ha meglévő medence téliesítésén töröd a fejed. 

Strandolás otthon

Nincs is annál kellemesebb, mint az otthonod kényelmében élvezni a fürdőzés, az úszás élményét egy saját medencében. Az egyre forróbb nyarak, illetve a gyerekes családok esetében a szünidő közeledte sokakat késztet arra, hogy átgondolják, milyen pancsolási lehetőséget tudnának a kertjükbe illeszteni.

A hipermarketeket elárasztják a gyors felállítást, könnyű kezelést ígérő különféle méretű és formájú medencék, amelyeket sokan vásárolnak meg hirtelen felindulásból. Aztán otthon kénytelenek rádöbbeni, nem is olyan egyszerű egy medence felállítása, fenntartása, a víz kezelése, ráadásul a szezon elmúltával el is kell pakolni. Hogy jó megoldás-e egy saját medence, arról korábbi bejegyzésünkben bővebben is olvashatsz. 

Milyen előnyöket kínál a fedett kerti medence?

Egy kerti medence nagy forróságban is akkor használható igazán, ha a vize 27-28 ℃ körüli, ez azonban az éghajlatunkon csak korlátozott ideig, kb. 2-3 hónapig biztosítható. A levegő azonban még ez idő alatt is lehűlhet annyira, hogy extra fűtés nélkül nem használható kényelmesen.

A különféle medencefedésekkel azonban biztosítható a kellemes vízhőmérséklet, és akár 2-3 hónappal is kitolható az az időszak, amikor a kerti medencében fürdeni lehet. Ráadásul a fedések más előnyökkel is szolgálnak:

  • Zárt állapotban megakadályozzák a különféle szennyeződések bejutását, így kevesebbet kell a medencét takarítani.
  • Csökkentik a víz párolgását, így az éjszakai lehűlést.
  • Az UV sugárzás nagy részének kiszűrésével gátolják a víz algásodását, ami miatt kevesebb vegyszert kell használni.
  • Nagyobb biztonságot jelentenek, ugyanis zárt állapotban meggátolják a kisgyerekek, háziállatok vízbe esését.

Tudj meg mindent a polikarbonát medencefedésekről blogunkban, hogy elegendő információ birtokában hozhasd meg a döntést!

Változatos medencefedések

A medencefedés kiválasztása esztétikai kérdés, amelyet nemcsak a saját ízlésünk, igényeink befolyásolnak, hanem az épület, a kert stílusa, a medence kerten belüli elhelyezkedése is.

Dönthetsz az üvegezésről, illetve a profilról, utóbbi esetében többféle szín közül választhatsz. Üvegezés tekintetében a legtöbb modell esetében választhatsz a 10 mm-es cellás és a 4 mm-es üvegszerű tömör, áttetsző polikarbonát között.

Többféle forma, kialakítás és méret áll rendelkezésre, választhatsz klasszikus vagy minimalista fedést, szögletes vagy íves kialakítást, alacsony, középmagas vagy magas kupolát. 12-féle modell áll rendelkezésedre a fedett kerti medence kialakítására. Egyes fedések magassága olyan, hogy alatta is kényelmesen lehet mozogni, így hideg időben megfelelő védelmet nyújt a fürdés élvezetéhez.

Valamennyi modell hossza és szélessége a medence méreteihez szabható. Kérdés esetén fordulj hozzánk, megtaláljuk az optimális megoldást!

Facebook oldalunkat itt érheted el.