A medencetető nagyszerű megoldás, ha kellemes hőmérsékletű és tiszta vízben szeretnél úszkálni a meghosszabbított nyári szezonban. Tetszik az ötlet? Akkor nézz körül a Poliking által kínált polikarbonát medencefedések között!

A saját kerti medence remek lehetőség, hogy tömeg nélkül, akár minden nap élvezd a nyarat. Ha pedig még megfejeled egy dekoratív polikarbonát medencetetővel, akkor amiatt sem kell aggódnod, hogy hűvösebb idő van, vagy hogy véget ér a forróság és beköszönt az ősz, illetve hogy a szomszéd fájáról a Te kertedbe viszi a szél a leveleket. 

Számos lehetőség közül választhatod ki ízlésednek, igényeidnek és a környezet stílusának megfelelő fedést. Mutatjuk a lehetőségeket! 

Karbantartás helyett pihenés

Amikor beköszönt a nyár, sokan állítanak medencét a teraszra, kertbe, ám néhány hét után jócskán veszítenek a lelkesedésükből, hiszen a medence karbantartása, vízkezelése macerássá válik. Pár hűvösebb nap után pedig egyik gyerek sem akar már pancsolni.

Nem beszélve arról, hogy az ideiglenesen felállítható típus élményben sem nyújtja azt, mint egy ásott medence. És igen, igazad van, annál is megvannak ugyanezek a problémák, de lehet rajtuk segíteni. Egy polikarbonát medencefedés jó néhány dolgot megold, és még tetszetős is, nézd meg például a modern formavilágú, szuperalacsony Tampa Clear modellünket!

Tampa Clear medencefedés

A medencetetőnek köszönhetően nem kell aggódnod a viharos szél, az eső, de a tartósan borult idő miatt sem, ahogy az őszi lombhullás vagy az algásodás miatt sem, de házi kedvenceid sem fogják kacsaúsztatónak használni, és beszennyezni a vizet. Nem beszélve a gyerekek és az állatok biztonságáról, hiszen a fedés használaton kívül, zárt állapotban megakadályozza a vízbe esést.

Hosszabb szezonok, több fürdési, úszási lehetőség

A nyár hamar elmúlik, és magával viszi a strandolások kellemes emlékét. Viszont ha minden igényt kielégítő és elegáns polikarbonát fedéssel látod el a kerti medencét, akkor meghosszabbíthatod a szezont, mert a tetőnek köszönhetően kisebb lesz a párolgás, ami a kellemes vízhőmérséklet esküdt ellensége. Amennyiben használaton kívül befeded, nemcsak melegen tartja a vizet, de a felmelegítéshez is hozzájárul.

Spórold meg a gyakori tisztítást, a levél és más szennyeződések szedegetését! Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb vegyszert kell használni, amivel nemcsak jelentős karbantartási költséget spórolhatsz, hanem a bőr számára is egészségesebbé teheted a vizet. 

Visszafogott és látványos medencetetők

A süllyesztett medencék dekoratívak, nem zavarják a környezetet, a látványt, mint a merevfalú ideiglenes medencék, azonban fedéssel ellátva ez megváltozhat. A túlságosan magas, íves tetők kitakarhatják a kilátást, ami egy nagyszerű panoráma vagy egy szép kert esetén zavaró lehet. Ilyen esetekben, illetve ha a ház stílusa azt kívánja, érdemes lehet egészen alacsony, laposabb és akár szögletes medencefedést választani, de szóba jöhetnek a járható fedések is. 

Aki rossz időben is szívesen élvezné a medence nyújtotta sportolási lehetőséget, annak a körbejárhatóságot lehetővé tevő legmagasabb modellek vagy a részben emelt, szekcionált változatok lesznek a legmegfelelőbbek. Ezek nemcsak az úszást teszik lehetővé zárt állapotban is, hanem fedett teret is kínálnak medencébe lépés előtt. 

A hagyományos 10 mm-es cellás változat helyett 4 mm-es üvegszerű polikarbonátot is választhatsz.

Tanácstalanság esetén vedd fel velünk a kapcsolatot, rövid időn belül visszahívunk, és segítünk a megoldásban!