A polikarbonát fedés nemcsak dekoratív, hanem más komoly előnyöket is kínál más típusú medence takarásokkal szemben, így népszerű a kerti medencével rendelkezők körében. 

Egy saját fürdő- vagy úszómedence aranyat ér a forró nyári napokon, hiszen mindig rendelkezésre áll egy munkával teli, fárasztó hétköznap délutánján éppúgy, mint hétvégén, amikor a család és a barátok szívesen mártóznak meg a hűs vizében. Persze a megfelelő vízminőség és víztisztaság rendszeres karbantartást kíván, és az időjárásnak is drukkolni kell, hogy megfelelő hőmérsékletűre melegítse a vizet. 

Szeretnéd hosszabb ideig használni a mindig makulátlan tisztaságú medencét úgy, hogy a karbantartás ne vegye el minden szabadidődet? Válaszd a polikarbonát medencefedést!   

Nyaralj otthon!

Sokan rájöttek milyen jó is egy saját kertes ingatlan, hiszen az elmúlt évek szigorú kijárási és utazási korlátozásai nem érintették őket olyan mértékben, mint a belvárosban lakókat, és a szabadságérzetük megmaradt. Akinek pedig medencéje is volt, az mintha nyaralt volna. És nincs ez azóta sem másképp, egy saját medence nagyszerű kikapcsolódást kínál a család minden tagja és a barátok számára is, így egyre többen döntenek egy ilyen beruházás mellett. 

A medence tisztán tartását megkönnyíti, szezonális használati idejét meghosszabbítja egy megfelelően, kiváló minőségű anyagokból kivitelezett polikarbonát fedés. A legnépszerűbb a Budapest medencefedés, amely alacsony kosárgörbe formája miatt a kert látványából keveset vesz el, mégis lehetővé teszi a medence használatát behúzott állapotban is.

Miért előnyös a polikarbonát fedés?

A polikarbonát medencefedés tetszetős, ezáltal emeli a teraszok, kertek megjelenését, de még további előnyöket is kínál. 

A biztonság kérdése mellett nem lehet elmenni, hiszen egy földbe süllyesztett medence amellett, hogy az örömteli kikapcsolódást szolgálja, veszélyes is lehet a gyerekek, háziállatok számára. Önfeledt szaladgálás közben könnyű belepottyanni a medencébe, ami hidegebb időben kifejezetten kellemetlen, de melegben sem feltétlen szerencsés, hiszen a vízbefulladás, sérülés kockázatát hordozza magában. Kerítéssel is védekezhetünk ez ellen, azonban egy medencefedés komplex megoldást kínál:

  • Zárható, így használaton kívül biztonságot nyújt.
  • Segít a medence vizének felmelegítésében és a hőmérséklet megtartásában.
  • Meghosszabbítja a fürdési szezont.
  • Távol tartja a különféle szennyeződéseket, ezáltal a karbantartás egyszerűbb.
  • Gátolja az algásodást, így a karbantartás olcsóbb, mivel kevesebb vegyi anyagra van szükség.
  • Csökkenti a víz párolgását.
  • Növeli a medence élettartamát.

Milyen polikarbonát medencefedések közül választhatsz?

Ízlésed, illetve a medence mérete, formája, típusa függvényében változatos megjelenésű és többféle típusú polikarbonát fedés közül választhatsz. Az üvegezés többféle lemezvastagságban és típusban kérhető, az ismertebb, 10 mm-es cellás változat mellett a 4 mm-es üvegszerű, áttetsző tömör polikarbonát még elegánsabb hatást kelt.

A használat is befolyásolhatja a választható fedéseket, a klasszikus középmagas változat mellett keresettek a környezetet kevésbé kitakaró alacsony fedések, amelyek lehetnek ívesek vagy szögletesek az épület stílusának megfelelően. A magas fedések, amelyek kérhetők teljes medencehosszban vagy szekcionáltan, lehetővé teszik a medence zárt állapotban történő kényelmes használatát a medencébe lépés, illetve a körbejárhatóság érdekében.

Kerti medence fedésére válaszd a korszerű és dekoratív, könnyen mozgatható polikarbonát tetőket, ha kérdésed van vedd fel velünk a kapcsolatot!