A forró nyári napok beköszöntével sok kerttulajdonos fejében megjelenik a gondolat, hogy saját medence a kertben? Miért is ne? És már egyre többen meg is tehetik, hogy beruházzanak egy ekkora projektbe. A telepítés azonban csak az első lépés, a kényelmes használat professzionális medencefedéssel biztosítható.

Biztosan láttál már nem is egy olyan ingatlant, ahol egy jól megépített medence árválkodik a kertben kihasználatlanul. Kialakítás előtt jó, ha tisztában vagy azzal, hogy mivel is jár a fenntartása, milyen feladatokat kell rendszeresen elvégezni annak érdekében, hogy jó időben bármikor élvezhesd a saját strandot.

Cikkünkben bemutatjuk az elegáns megjelenésű, magas komfortot biztosító és megfizethető, kényelmesen eltolható polikarbonát medencefedéseket

Budapest - budapest-17 Image Title attribute:	 example budapest-17 photo Update Settings

Saját medence a kertben

A nyár a pihenés, a felhőtlen szórakozás időszaka, no és a fürdésé, hiszen a forró napok hűsölésre csábítanak. Aki csak teheti, elindul a vízpartok felé, így nagy tömegre lehet számítani. Az utazás is fárasztó és költséges lehet, a sok ember összezsúfolódva kényelmetlen, ekkor születik meg sokakban a saját medence iránti igény. 

Nagy divatja van az ideiglenes, felfújható és merevfalú medencéknek, azonban, akik ilyet vesznek, hamar rá kell döbbenjenek, mennyi hátránnyal jár egy ilyen telepítése.  A víz tisztítására, karbantartására ennel is rá kell szánni az időt, a vegyszereket, ami sokakat visszatart. És mellesleg nem is nyújt akkora élményt, mint egy földbe süllyesztett, nagyobb méretű és mélyebb, úszásra is alkalmas medence. 

A medencefedés előnyei

Filmekben rengeteg gyönyörű, kristálytiszta, kék vizű medencét látni mediterrán vagy trópusi tájakon fedetlenül, azonban a mi éghajlatunkon ez nem kivitelezhető. A nappal és az éjszaka közötti jelentős hőingadozás, illetve az évszakok váltakozása, a nagy mértékű lehűlés is szükségessé teszi, hogy le legyen fedve a medence a kertben. 

A takarófóliák olcsó, de nem kielégítő megoldást jelentenek, tökéletes, jól használható eredmény csak állandó medencefedésekkel érhető el. Költségkímélő és dekoratív megoldást jelentenek a változatos formájú, stílusú polikarbonát tetők, amelyek használata számos előnnyel jár. Vásárlóink legnépszerűbb választása az alacsony kosárgörbe formájú, a kert látványát szabadon hagyó Budapest Clear fedésünk.

Budapest_Clear - Budapest_Clear_01 Image Title attribute:	 example Budapest_Clear_01 photo Update Settings

Legyen fedett kültéri medencéd!

Ízlésedhez, a ház, a kert stílusához illően választhatsz klasszikus íves vagy modern megjelenésű, szögletes polikarbonát medencefedést. Valamennyi medence méretéhez és formájához utólag is társítható, így nagyszerű lehet minden esetben. Az ára sem elrettentő, de hogy a kültéri medencére milyen típusú illik, megtudhatod, ha elküldöd nekünk az árajánlatkérést. 

Használatával megvédheted a medencét a falevelektől és egyéb szennyeződésektől, így kevesebb időt kell a takarításával töltened. Csökkenti  a párolgást, ezáltal a lehűlést,  így medencefűtés nélkül, akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható a fürdési szezon.

A tető kiszűri az UV sugárzást, gátolja a fotoszintézist, az algásodást, vagyis a víz kevesebb vegyszerrel is karbantartható, hívogató és egészséges lesz. A biztonság szempontjából sem elhanyagolható, ugyanis zárt állapotban meggátolja a kisgyerekek, háziállatok vízbe esését.

A téli hidegben fagyásmentességet biztosít, ezáltal kényelmesen teleltethető. Nem mellesleg nagyszerű látványelem is, amely emeli az ingatlan értékét. Maradtak még kérdéseid? Keress minket, visszahívunk!