Nagy népszerűségnek örvendenek az elegáns polikarbonát medencetetők a kültéri medencék fedésére, mivel számtalan előnnyel rendelkeznek, többek között egyszerűbbé teszik a vízkezelést. 

Egy saját medence a szezon minden napján, minden napszakban korlátlanul és helyben élvezhető, azonban a víz karbantartása sokakat visszatarthat, hiszen egész évben munkát ad és sokba is kerül.

Amennyiben Te is gondolkodtál már egy kerti medence építésén, fontold meg polikarbonát tető vásárlását, a legjobb, ha egyszerre telepíted mindkettőt, így már az első pillanattól élvezheted a maximális kényelmet és luxust. Tudj meg mindent erről az egyedülálló megoldásról!

Fürdőzz bármikor!

Az egyre forróbb nyarak miatt sokan gondolkodnak saját kerti medence telepítésén, ugyanis remek szórakozást kínál, amelyben nemcsak a család, hanem a barátok is kedvüket lelhetik a kánikulai napokon. Persze ez ma még luxus, mert sokba kerül, ezért amikor számításokat végzel, hogy vajon megéri-e, kalkulálj polikarbonát medencefedéssel, általa ugyanis többek között meghosszabbítható a fürdési szezon. 

Amikor arra gondolsz, hogy egy strandolás mennyibe kerül, számold bele azt is, hogy általában utazni kell a vízpartig, belépőjegyet, fagyit, lángost, innivalót, ezt-azt kell venni, ami jókora összegre rúghat.

Malta_Clear - Malta_Clear_05-1 Image Title attribute:	 example Malta_Clear_05-1 photo Update Settings
dav

Igaz, cserébe nem kell gondoskodnod a medence karbantartásáról. Viszont az otthoni uszoda mindig rendelkezésedre áll, bármikor támad kedved fürdni. Hogy miért jó egy saját medence, arról egy korábbi bejegyzésünkben bővebben is olvashatsz.

Miért szükséges lefedni a kültéri medencét?

Egy kerti medence több gondoskodást kíván, mint egy beltéri, azonban jelentősen csökkenthető a karbantartási igénye, ha polikarbonát medencetetővel látjuk el, ugyanis számos előnyt kínál:

  • A polikarbonát felmelegíti a vizet, így kellemesebb lesz a medence hőfoka.
  • Csökkenti az éjszakai párolgást, vagyis az kevésbé hűl le, tovább élvezhető a strandszezon, akár áprilistól októberig mártózhatsz a vízben. 
  • Kb. 95%-kal kevesebb szennyeződés – falevelek, bogártetemek, stb. – jut a vízbe, így kevesebb időt és vegyszert igényel a tisztán és egészségesen tartása.
  • Gátolja a fotoszintézist, ezáltal nem algásodik, gusztusos és hívogató marad kevesebb vegyszerrel is.
  • Biztonságot nyújt, ha kisgyerekek és háziállatok vannak a családban.
  • Növeli a medence élettartamát.

És a medencefedés elegáns megjelenést kölcsönöz, növeli az ingatlan értékét. A jó hír, hogy nemcsak új medencére telepíthető, hanem szinte bármilyen nagyságú és alakú meglévő uszodára is, így új életet adhatsz neki!

Változatos polikarbonát medencetetők

Amennyiben elhatároztad magad, már csak az ízlésednek és igényeidnek megfelelő típust kell megtalálni, ugyanis 12 féle változat közül választhatsz.

Modern környezetbe a minimál stílusú szögletes fedések lehetnek megfelelőek, míg a klasszikus épületekhez, kertekben az íves tetők mutatnak jobban. Kérheted cellás, 10 mm vastag polikarbonáttal vagy tömör, víztiszta, üvegszerű kivitelben.

Attól függően, hogy fontos-e, mennyit takar ki a kert, a panoráma látványából, különféle magasságú tetők lesznek megfelelőek. Típustól függően választhatsz szuper alacsony, alacsony, középmagas és magas fedést, szimmetrikus és aszimmetrikus kialakítást. Amennyiben rosszabb időben, zárt állapotban is használnád, olyan tető mellett dönts, amely aláúszható.

Valamennyi típus extra erős alumínium vázra készül, tartós, strapabíró, ugyanakkor a mozgatást biztosító síneknek köszönhetően könnyen eltolható. 

Meggyőztek érveink? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és hozd tető alá a medencét a szezon kezdetére!