Óriási a választék a medencetípusok terén, így annak, aki saját kerti uszodát szeretne, nem egyszerű eldönteni, melyik lesz a legmegfelelőbb. Bár az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek a puha és merev falú medencék, igazi érzést csak a süllyesztett típusok nyújtanak.

Ugyan a kettő között lényeges árkülönbség van, mégis egyre többen döntenek a drágább megoldás mellett, hiszen ez valóban azt nyújtja, amit várunk, amit egy strandon is szeretünk benne, vagyis kifekhetünk a partjára, lógathatjuk a lábunkat vagy fejest ugorhatunk.

Exkluzív megjelenése hozzájárul a környezet nívójának emeléséhez, ami tovább fokozható, ha optimális tetővel látjuk el. A megoldás további előnyeiről bejegyzésünkben olvashatsz. 

Miért kell lefedni a kültéri medencét?

A mediterrán országokban játszódó filmekben rendkívül vonzó és lélegzetelállító, amikor a napfény megcsillan a medencék kristálytiszta kék vizén. Ez a kép él bennünk akkor is, amikor olyan szerencsések vagyunk, hogy saját medence telepítésén gondolkodhatunk. Érdemes azonban nem egy elképzelt kép alapján választani, hanem valamennyi fontos szempontot mérlegelve meghozni a döntést. 

A hazai éghajlati viszonyok között még a nyári időszakban sem szerencsés fedetlenül hagyni a kültéri fürdőhelyet, ugyanis a nagy napi hőingadozás a párolgás révén a víz lehűlését okozza. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb esetben nem egy sziklás, örökzöld fákkal, bokrokkal tarkított kertben kell elképzelni, hanem olyan környezetben, ahol a szél a szomszédból is odahordja a faleveleket.

Mi tehát a megoldás? Megfelelő tetővel kell ellátni, olyannal, amely védelmet és biztonságot nyújt, illetve megkönnyíti a víz kezelését.

A polikarbonát medencefedés előnyei

Aki látott már polikarbonát medencefedést, azt tudja, hogy irigylésre méltó, elegáns és exkluzív megjelenést kölcsönöz a kültéri uszodának, de talán nem ismeri valamennyi előnyét. 

Megfelelő-e a polikarbonát fedés a különböző medencetípusokhoz?

Tudtad, hogy rendkívüli biztonságot nyújt, amennyiben kisgyerekek és háziállatok vannak a családban, ugyanis strapabíró szerkezete révén zárt állapotban megakadályozza a véletlen vízbe esést? De további előnyei miatt is sokan választják ezt a megoldást.

A polikarbonát átengedi a napsugarakat, ezáltal felmelegíti a vizet, illetve gátolja a fotoszintézist, az algásodást. A melegebb víz révén hosszabb ideig élvezhető a fürdési szezon, ami a megtérülés szempontjából is kedvező. A tető jóvoltából 95%-kal kevesebb szennyeződés jut a vízbe, ezáltal nemcsak hívogató marad, de kevesebb vegyszert is igényel, ami egészségesebbé, továbbá kedvezőbbé teszi a fenntartást, a téliesítést is. 

Változatos medencetípusok

A dekoratív polikarbonát tetők minden méretű és alakú medencére illenek, akár utólag is felszerelhetők. Többféle típusból választhatunk, szimmetrikus és aszimmetrikus modellek közül, valamennyi extra erős alumínium vázzal készül, így viharbiztos megoldást jelent, ráadásul könnyen mozgatható. Kétféle polikarbonát áll rendelkezésre, a 10 mm vastagságú hagyományos cellás vagy a 4 mm-es tömör, üvegszerű. 

Választhatsz a klasszikus íves vagy a modern, minimalista környezetbe illő szögletes fedések közül különböző magasságú típusokat. Gondold át, szeretnéd-e rosszabb időben, zárt állapotban is használni a medencét vagy csak olyankor, amikor ragyogó napsütés van.

Az is befolyásolhatja a döntésedet a magasság vonatkozásában, hogy lényeges-e a panoráma, a kert látványa szempontjából. Amennyiben tanácstalan vagy, segítünk a döntésben, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és élvezd a polikarbonát fedés előnyeit már a következő szezonban!