A nyár közeledtével sok családban időszerűvé válik a medenceépítés kérdése, mivel a szezont már saját stranddal szeretnék kezdeni. Nemcsak a magas ára miatt nagy dilemma, de az óriási választék sem könnyíti meg a döntést, hiszen számtalan típus közül választhatunk.

Az igazi luxus megoldást a földbe süllyesztett medencék jelentik, ezek azok, amelyek a filmeket idézik. A napfényben csillogó kék víz azonban a hazai viszonyok között legfeljebb 2-3 hónapra korlátozódik, és az egyre melegedő éghajlat ellenére sem múlik el a nyár eső és lehűlés nélkül.

Ez viszont hatással van a víz hőmérsékletére, így a fürdési szezon még rövidebb lehet. Megéri-e medencét építeni, merülhet fel a kérdés. A válasz röviden: polikarbonát medencefedés. De ha ez nem mond Neked semmit, itt az ideje, hogy megtudj róla mindent!

Könnyítsd meg a dolgodat!

Egy saját kerti medence rengeteg előnyt kínál, hiszen bármikor rendelkezésre áll, nem kell a strandok nyitvatartási idejéhez időzíteni a csobbanást, de még csak utazni sem kell, otthonod kényelmében élvezheted minden nap a nyaralást.

Nem kell kimozdulni, ha fáradt vagy, a gyerekek a saját medencében vígan eljátszanak, a medencepartról felügyelni őket pedig nem megerőltető. De a barátok is szívesen látogatnak majd, ha medence várja őket, garantált a társasági élet, a szórakozás. Inspirálódj, álomszép medencés kertekről szóló írásunk jó kiindulási alap lehet!

Persze egy medence nemcsak szórakozást ígér, a víz karbantartása folyamatos feladatot ad, és ha nem gondoskodsz róla megfelelően, sok bosszúságot okozhat. Azonban szerencsére van megoldás, méghozzá olyan, amely többféle előnnyel kecsegtet.

Malta_Clear - Malta_Clear_10 Image Title attribute:	 example Malta_Clear_10 photo Update Settings

A polikarbonát medencefedés igazi főnyeremény, ideje elgondolkozni a telepítésén! A legjobb, ha a medencével egyidőben készül el, de akkor sincs veszve semmi, ha meglévőre szeretnél tetőt.

Milyen előnyei vannak a medence lefedésének?

A kültéri medencék legnagyobb ellensége a rengeteg falevél és egyéb szennyeződés, ami belekerül, és ami miatt sok munkát és vegyszert igényel a karbantartás. Ez anyagilag sem kifizetődő, de a fürdőzők bőrének sem tesz jót.

A medence lefedése megoldást jelenthet, dekoratív és elegáns egy polikarbonát tető. Ez minden esetben egyedileg, az adott medencére szabottan készül a tulajdonosok döntése alapján, a nekik tetsző stílusban. A Polikingnél 12 féle polikarbonát medencefedés típus közül választhatsz.

Miért jó, ha lefeded a medencét? A polikarbonát tető esztétikus, látványos, de ami még nagyobb előnye, hogy megakadályozza a szennyeződések medencébe jutását, valamint gátolja az algásodást, így kevesebb takarításra és vegyszerre lesz szükség.

Főként gyermekes családokban szeretik másik előnye miatt, ugyanis átengedi a napsugarakat, mérsékli a párolgást, ezáltal a víz hőmérséklete tovább lesz kellemes, akár áprilistól októberig használhatjuk a medencét. Az általa nyújtott biztonság sem elhanyagolható, megakadályozza a vízbe esést.

Medenceépítés, ahogy a profik csinálják

A tető extra erős alumínium vázra készül, 2 féle polikarbonát közül választhatunk, a klasszikus cellás, illetve a víztiszta, üvegszerű 4 mm-es közül. A hagyományos íves fedések mellett pedig lehetőségünk van modern környezetbe szögletes tetőt választani. A fedés síneken gördíthető, könnyen mozgatható, kényelmesen használható.

Egyes magasabb típusok esetén zárt állapotban is használható a medence, így esőben, hűvösebb időben is kellemes a fürdés. Az alacsony fedések előnye viszont, hogy nem takarnak ki a kert, a panoráma látványából.

Maradtak még kérdéseid? Küldd el nekünk vagy hívd kollégáinkat a honlapon megadott telefonszámon!