A medencesín az a szerkezeti elem, amelyen az eltolható polikarbonát medencefedés zökkenőmentesen mozgatható, így kialakításának, elhelyezésének nagy szerepe van a telepítés során. 

Kiemelt figyelmet kell fordítani a sín és a medencefedés alapjául szolgáló felület kialakítására, kellően síknak és vízszintesnek kell lennie, ideális a burkolt vasbeton felület, annak hiányában ugyanis deformálódhat, ezáltal a fedés nehezen lesz tolható. A legtöbb medencetető esetében két oldalon elhelyezett sínek segítik a mozgatást, azonban a szögletes típusok esetében helyhiány miatt vagy esztétikai okokból van lehetőség csak egy oldalon kialakítani. Tudj meg mindent a polikarbonát fedések telepítésének feltételeiről, a sínek szerepéről!

Egyedi és tartós medencefedés

Nagy öröm, igazi luxus egy süllyesztett kerti medence, ám a hazai viszonyok között mit sem ér, ha nem gondoskodunk a takarásáról. A polikarbonát tetők költséghatékony, tartós, praktikus és dekoratív megoldást kínálnak. Több típus közül választhatunk igényeink és a környezet stílusa alapján. Az általunk kínált polikarbonát fedés extra erős alumínium vázra épül, viharbiztos, azonban ennek a feltétele a megfelelően előkészített és elkészített alap. 

12 típusú tető közül választhatod ki a számodra legszimpatikusabbat, amely lehet íves vagy szögletes, szuper alacsony, alacsony, középmagas vagy magas fedés, 4 mm-es víztiszta tömör vagy 10 mm-es cellás polikarbonáttal. 

A fedés által számos előnyt realizálhatsz, többek között hosszabb fürdési szezont és élettartamot, lényegesen kevesebb szennyeződést, ezáltal kevesebb vegyszerre lesz szükség, olcsóbb lesz a vízkezelés, továbbá biztonságosabb lesz a környezet. Energiatakarékos megoldás, ugyanis csökkenti a párolgást, azáltal pedig a víz megtartja a hőmérsékletét, nincs szükség a fűtésére. 

Melyek a medencesín telepítésének feltételei?

Szegmensekből álló polikarbonát fedést szinte bármilyen méretű és formájú süllyesztett kültéri medencére egyedileg tudunk készíteni, amennyiben annak partja, a tető elhelyezésére szolgáló felület kellően sík, vízszintes és megfelelően stabil. Csak ebben az esetben garantálható ugyanis a tető akadálymentes mozgathatósága, az ugyanis a medence hosszanti oldalain elhelyezett síneken történik. Feltétel még, hogy a medence egyik rövidebb oldali végén elegendő hely álljon rendelkezésre a tető kitolására, hogy az a fürdést ne zavarja. 

A fedés görgethetőségét biztosító extra lapos alumíniumsínek esztétikusak, alacsonyak, így nem zavarják sem a látványt, sem a használatot. 

Létezik-e sín nélküli fedés?

Sokan nevezik tévesen sín nélküli fedésnek azokat a típusokat, amelyek esetében egy oldali sínszerkezetű fedésről beszélhetünk, ugyanis egyes fedések, a szögletes kialakítások esetében van mód egyoldalas sínszerkezettel is rendelni. 

A medencesín rögzítő funkcióval is rendelkezik, itt található az ún. viharbiztonsági rendszer, amely az erős szél ellen nyújt védelmet, hogy az ne bírja letépni a szegmenseket. Amennyiben azonban a sínszerkezet alapjául szolgáló felület nem elég stabil, elmozdulhat, ami a tető gördíthetőségét veszélyezteti.

A prémiumminőségű és tartós anyagok használata, valamint a precíz tervezés, a pontos mérés és a gondos kivitelezés minimálisra csökkenti a sínek alapjául szolgáló felület süllyedését, a tető felhelyezésének és mozgatásának, mindennapos használatának a problémáit.

Igényes környezetben kialkított medencéhez válassz igényes polikarbonát medencefedést és szakértő kivitelezőt, vedd fel a kapcsolatot velünk