A fürdésre alkalmas vízhőmérséklet mindenkinek mást és mást jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy bár úszásra megfelelő lehet a hidegebb víz is, hiszen intenzíven mozgunk, de pancsoláshoz, főleg, ha gyerekek is használják a medencét, néhány fokkal magasabb szükséges. 

Ma már alkalmazhatunk medencefűtést, azonban ennek energiaigénye jelentős lehet. Kültéri medencék esetében jó megoldás jelentenek erre a problémára is a polikarbonát medencefedések. Lássuk, mit nyújtanak!

Strand az otthonodban

A forró nyári napokon legszívesebben egész nap egy medencében hűsölnénk, de a strandok korán zárnak, így munka után már nem tudunk eljutni, na meg az utazás és a tömeg amúgy is elveheti a kedvünket az efféle szórakozástól. Ha gyerekek vannak a családban, a nyári szünidőben nem egyszerű összeegyeztetni a munkát a szórakoztatásukkal, és ha nincsenek a nagyszülők elérhető közelségben, nagyrészt a szobájukban a számítógép előtt töltik a vakációt. 

Hány fokos a fürdésre alkalmas vízhőmérséklet?

Persze a strandolásnak ők sem tudnak, és akarnak ellenállni, így egy saját medence nagyszerű lehet, a barátaik is szívesen töltik majd nálunk a napokat. A felfújható körgyűrűs puhafalú és a merevfalú medencék hűsölésre alkalmasak, ám igazi pancsolásra, vízi csatákra nem igazán használhatóak. 

A valódi megoldást a földbe süllyesztett medence jelentheti. Igaz, ennek telepítése jóval több munka és nem kevés pénz, még ma is luxus, ám az előnyei felbecsülhetetlenek, és még az ingatlan értékét is növelik eladásnál. Persze a víz tisztítása, a medence karbantartása elengedhetetlen, bármelyik típust is választjuk. 

Fürdésre alkalmas vízhőmérséklet medencefedéssel?

A kerti medencék építésének költsége jelentős, így amikor megtérülést számolunk, kalkulálni kell azzal, hogy mennyit és milyen gyakran fogjuk használni. Sok kertben látni üresen tátongó, az enyészetnek átadott medencéket. A kihasználatlanság egyik oka a karbantartás nehézsége a tulajdonosok számára. Éppen ezért javasoljuk a lefedését, azzal ugyanis számos előnyt realizálhatsz. 

De jó megoldást jelent arra is, ha idegenkedsz a hideg vízben való fürdéstől, segítségével ugyanis fürdésre alkalmassá tehető a vízhőmérséklet. A polikarbonát ugyanis átengedi a napsugarakat, ezáltal felmelegíti a vizet, továbbá megakadályozza az éjszakai párolgást, ezzel a víz kihűlését. A tető által akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható a fürdési szezon, így áprilistól októberig élvezheted a saját medencét. 

Milyen egyéb előnyöket kínál még?

A polikarbonát medencefedés további előnye, hogy kizárja a szennyeződések 95%-át, így a tisztítás egyszerűbbé válik, kevesebb vegyszert igényel. Gátolja a fotoszintézist, ezáltal az algásodást, ami szintén csökkenti a vegyszerigényt, vagyis a víz egészségesebb, a fenntartás olcsóbb lesz. A tető fokozza a biztonságot, így nem kell féltened a gyerekeket, hogy futkározás közben véletlenül a vízbe esnek. 

Dekoratív megjelenést kölcsönöz a medencének, a kerted dísze lesz. 13-féle típus közül választhatsz, a klasszikus íves forma mellett modern szögletes tetőket is kínálunk, továbbá szuper alacsony, alacsony, középmagas és magas fedéseket 10 mm-es cellás vagy 4 mm vastag üvegszerű polikarbonáttal. Valamennyi fajta extra erős alumínium vázra épül, viharbiztos, ugyanakkor könnyen kezelhető megoldást kínál.

Bármilyen méretű és alakú uszodára elkészítjük az általad választott modellt, így utólag is lefedheted, ha meguntad a takarítás nehézségét. Kérdéseiddel keress bennünket, együtt megtaláljuk a legjobb megoldást!

Kép: Pexels.com