A kerti medence vízkezelése sokak számára okoz problémát, ami miatt akár el is utasítják a vágyott medence megvalósítását, de akik rendelkeznek vele, azok közül sokan szélmalomharcnak érzik a víz tisztántartását. 

Egy beltéri medence esetében is kell foglalkozni a víz karbantartásával, még ha lényegesen kevesebb szennyeződés is jut bele, azonban a napfény és a használat megteszi a hatását.

Kültéren még több problémát okoznak ezek, amennyiben nem alkalmazunk medencefedést. A ponyvák, fóliák nem tudják maradéktalanul ellátni a feladatukat, azonban egy polikarbonát tető teljes körű védelmet nyújthat. Egy új medence építése enélkül nem is ajánlott, de a korábban kivitelezett, bármilyen méretű és alakú süllyesztett típusokra utólag is rendelhető. Hogy miért előnyös, arról bejegyzésünkben bővebben is olvashatsz!

A kerti medence vízkezelése nem feltétlenül bonyolult

kerti medence vízkezelése

Nagy öröm egy saját medence a kertben, ami helyben van, és amit a kánikulai napokon bármilyen napszakban korlátlanul használhatunk. Szívesen úszik és pancsol benne nemcsak a család minden tagja, hanem a barátok is gyakrabban látogatnak meg ennek apropóján. Kerti összejövetelek központi színtere lehet, hiszen nincs is annál nagyszerűbb, mint a kristálytiszta csillogó kék vízben megmártózni a nagy melegben vagy romantikázni benne éjszaka. 

Azonban ennek érdekében rendszeres karbantartást igényel, ami nem kevés idő, munka és pénz, hiszen a különféle vegyszerek sokba kerülnek, ráadásul télen is gondoskodni kell róla. Sokakat visszatartanak a medencézéstől a vízen úszkáló falevelek, bogártetemek és más szennyeződések, amelyeknek a lehalászása időigényes és nem a legjobb szórakozás. Nem kell azonban, hogy ez így legyen, ugyanis a tökéletes megoldást kínáló professzionális medencetetők jóvoltából megszabadulhatunk ezek nagy részétől, és a vízkezelés is egyszerűbbé, olcsóbbá válik. 

Milyen előnyöket kínálnak még a polikarbonát medencefedések?

Bár már magában a kerti medence is luxus, egy dekoratív medencefedés révén tovább emelhetjük a nívóját, az általa nyújtott előnyökről nem is beszélve. 

A vízkezelés szempontjából a legnagyobb haszna, hogy a szennyeződések 95%-ának kiszűrésével mentesülünk a munkák egy része alól, illetve az alacsonyabb vegyszerigény miatt a víz egészségesebb lesz, jobban esik majd benne a pancsolás. 

További pozitívum, hogy a polikarbonát átengedi a napsugarakat, így felmelegíti és kellemes hőmérsékleten tartja a vizet, aminek okán a fürdési szezon akár 2-3 hónappal is kitolható. Gátolja továbbá az algásodást, biztonságot nyújt a véletlen vízbe esések ellen, továbbá meghosszabbítja a medence életét.

És, ha ez nem volna elég, az ingatlanod eladása esetén értéknövelő tényező. Blogunkból részletesen megtudhatsz mindent a polikarbonát fedések pozitívumairól, olvass utána, garantáltan meggyőz majd, hogy Neked is szükséged van rá a kerti medencére!

Válassz ízlésednek megfelelően!

Változatos fedések közül válogathatsz, megtalálhatod az ízlésednek, az igényeidnek és a környezet stílusának megfelelő darabot. 

Amennyiben nem szeretnél veszíteni a kert, a panoráma látványából, a szuper alacsony és alacsony fedések lesznek megfelelőek számodra. Ezeken belül is találsz íves és modern, környezetbe illő, szögletes kialakítású tetőket, illetve választhatod a klasszikus cellás vagy a víztiszta, tömör polikarbonátot is.

Ha viszont esőben vagy hűvösebb időben is használnád a medencét, középmagas vagy magas, illetve emelt belépő szekcióval kialakított fedés ajánlott, például a Marseille vagy a Vegas. 

Kérdés esetén keress minket, segítünk tető alá hozni a medencét a következő szezonra!

Fotó: Pixabay