A medencés kertek sokakat inspirálnak, álmodozásra késztetnek, és egyre többen jutnak el a megvalósításig, hiszen ma már semmi sem lehetetlen, ha lehetőségeink és az ingatlan adottságai engedik.

A csillogó kék víztükör igazi luxussá varázsolja az otthonokat, amelyet a dekoratív medencefedés még inkább teljessé tesz. A magyarországi éghajlaton ugyanis szükség van rá a nagy hőmérséklet-különbség miatti párolgás okán. De még számos más előnyt is kínálnak, ezekről lesz szó jelen bejegyzésünkben.

Saját medencés kertek

Álomszép medencés kertek

Egy földbe süllyesztett medence egyet jelent a luxussal, mégis egyre többen döntenek a beruházás mellett, hiszen előnyei felbecsülhetetlenek. A kánikulai napokon mindenki vízbe vágyik, megtelnek a strandok és a természetes vízpartok, főként hétvégi napokon nehéz mozdulni a partokon vagy már az odafelé vezető utakon is.

Sokan szívesen elkerülnék a tömeget, lemondanának a hosszas utazásról, ezért is választják a saját kerti medencét. További érv, ami mellettük szól, hogy minden nap, a nap bármely órájában használható, így nem kell a strandok nyitvatartási idejéhez igazodni, ha mártóznánk. És milyen jól is esik egy forró nap estéjén belemerülni a vízbe, és egy pohár itallal a kézben élvezni a naplementében vagy sötétedés után a kivilágított medencében a kellemes esti szellőt!

Persze senkit nem szeretnénk azzal áltatni, hogy dolog nincs vele, mert a vízkezelés, karbantartás bizony sok időt, energiát vehet igénybe, és nem kevés pénzbe is kerül, főként, ha nem gondoskodunk a medence fedéséről. Erről már egy korábbi bejegyzésünkben is szó volt, érdemes elolvasni. 

A megoldás: polikarbonát medencefedés

Ahogyan az ideiglenes merev vagy puhafalú medencékre, úgy a földbe süllyesztett változatokra is vásárolhatunk szolár takarót, azonban ennek rögzítése instabil, nem igazán állja az időjárás viszontagságait. Tökéletes megoldást a polikarbonát medencefedés nyújthat, amely erős alumínium vázra készül, viharálló, stabil, és mindemellett még dekoratív, elegáns is. Bármilyen méretű és formájú, akár korábban készült medencére is igazítható, ezáltal páratlan együttest alkot. 

Polikarbonát medencefedés használatával nemcsak tisztább, de melegebb is marad a víz, így hosszabban, akár májustól októberig élvezhetjük a fürdést a szabadban. De általa a víz kezelése, karbantartása is egyszerűbbé válik, kevesebb vegyszert igényel, így egészségesebb, a bőrnek és a szemnek kellemesebb lesz. 

A változatosság gyönyörködtet

A Polikingnél 12 féle medencetető közül választhatsz, kínálatunkban találsz a látványt nem zavaró szuper alacsony és alacsony, valamint a használat kényelmét fokozó középmagas és magas fedéseket. Utóbbiak esetében rossz időben is komfortosan úszhatsz, pancsolhatsz, a fedés magassága ugyanis megengedi, hogy zárt állapotban használd, a partján kényelmesen szárítkozz, öltözködj. Akár olyat is választhatsz, amely eltérő szekciómagasságokkal rendelkezik. 

A legtöbb tetőforma esetében a hagyományos cellás polikarbonát mellett lehetőséged van víztiszta, tömör, üvegszerű változatot választani, amely még inkább luxus érzetet kölcsönöz neki. Valamennyi medencefedésünk könnyen, síneken a medence egyik oldalára tolható, így úszás, fürdés közben nem zavar. A tetőt a környezet stílusához szabhatod, a klasszikus fedések íves kialakítással kaphatók, modern, minimalista környezetbe viszont a szögletes fedéseket ajánljuk. 

Kérdés esetén keresd kollégáinkat, és ha meggyőztek a polikarbonát fedés előnyei, rendeld meg, hogy a következő szezonban élvezhesd az előnyeit!