Manapság számos típusú medencefedés közül válogathatunk, ha a kerti uszodára keresünk a szennyeződéseket távol- és a vizet melegentartó megoldást. Az előnyeit tekintve mind közül a polikarbonát tetők nyújtják az egyik legjobb és legelegánsabb megoldást, ráadásul könnyen is kezelhetőek. 

Nagy öröm és előny egy saját kültéri medence a forró nyári napokon, hiszen a nap bármely órájában, továbbá utazás és tömeg nélkül, saját otthonunkban élvezhetjük a hűsítő vizet. Valódi luxus, amelyet kevesen engedhetnek meg maguknak, és amely exkluzivitása tovább fokozható, ha dekoratív fedéssel látjuk el. További előnyöket is kínál, erről lesz szó legújabb bejegyzésünkben. 

Milyen medencét válassz?

Amikor megszületik az elhatározás egy saját uszoda létesítéséről, dönteni kell az elhelyezéséről, a méretéről, a mélységéről, a típusáról, az alakjáról, a kialakításáról, és még számos egyéb szempontot is át kell gondolni. A legfontosabb tényező rendszerint az ár, de vannak más szempontok is, például az élettartam, a használhatóság. Vízkezelésre minden esetben szükség van, ezt nem lehet megúszni. 

Az ideiglenes, felfújható peremű vagy fémvázas megoldások pancsolásra, hűsölésre ugyan alkalmasak, de úszásra 1-2 kivételével nem, ráadásul nem ugyanazt az élményt nyújtják, mint az állandó változatok, ugyanis nem lehet kiülni és kifeküdni a partjára, fejest ugrani a vízbe.

Továbbá olyan szempontból nem biztonságosak, hogy véletlenül ráülve a szélére vagy nekidőlve annak, kizúdulhat belőle szinte az összes víz, eláztatva a környezetet. A műanyag, kompozit és épített, földbe süllyesztett medencék esetében ez nem fordulhat elő, bár ezek ára jelentősen magasabb. 

Miért szükséges a medencefedés?

Találd meg az ideális medencefedést!

Nem szereted a hideg vizet? A polikarbonát medencefedés segít a medence vizének felmelegedésében, ugyanis a nap melege megreked alatta, így még alacsonyabb külső léghőmérséklet esetén is könnyen felmelegszik, meghosszabbítható a fürdési szezon. Meggátolja a víz párolgását, ezáltal a víz kihűlését, illetve sokat spórolhatunk is vele. Védi a vizet a szennyeződésektől, akár 95%-át is képes kivédeni, így kevesebb munkánk lesz vele, illetve kevesebbet kell vegyszerezni is, ami egészségesebbé teszi a vizet, olcsóbbá a fenntartást.

Egyszerűsíti a téliesítést, növeli a medence élettartamát, továbbá biztonságossá teszi a medence területét, ugyanis megakadályozza a vízbe esést, így kisgyerekek és háziállatok mellett praktikus.

Válassz igényeidnek megfelelőt!

A polikarbonát tetők elegáns és modern megjelenést kölcsönöznek a medencéknek. A legtöbb típus választható 10 mm vastag cellás vagy 4 mm-es víztiszta, átlátszó üvegezéssel. Valamennyi fedésünk extra erős, strapabíró alumínium vázra készül, szegmensekből áll, amelyek a medence hosszanti oldalain elhelyezett síneken görgetve tolhatók egymásba a medence végébe. 

12 típusból választhatod ki a számodra megfelelőt, legyen az íves vagy szögletes kialakítású, szuper alacsony, alacsony, középmagas vagy magas tető. Modern környezetbe az alacsony szögletes fedéseket ajánljuk víztiszta polikarbonáttal. Azoknak, akik rossz időben is szeretnék használni a medencét, a körüljárást biztosító, oldalajtóval ellátott magasabb fedések ajánlottak.

Viharbiztonsági rendszer gondoskodik a medence védelméről szélsőséges időjárási körülmények között, így az heves szélben sem deformálódik, és védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen.

Maradtak még kérdéseid a fedésekkel, az egyes fedéstípusokkal kapcsolatban? Keress minket, a lehető legrövidebb időn belül felvesszük Veled a kapcsolatot!

Figyelmedbe ajánljuk Facebook oldalunkat is!