Előnyei miatt napjainkban egyre többen választják, így egyre több kerti medencén fedezhetünk fel elegáns és teljes körű védelmet nyújtó polikarbonát medencetetőt. Amennyiben Te is elszántad magad egy saját medence kivitelezésére, a fedéséről se feledkezz el, sok bosszúságtól és még több extra költségtől kímélheted meg magadat! 

Többféle megoldás közül választhatsz, azonban a polikarbonát tető az, amely több szempontból is előnyös, és mindemellett dekoratív és luxus megjelenést kölcsönöz a fürdőhelynek.

Megvalósítása már meglévő medencére is lehetséges, így ha korábban elmulasztottad, most itt az alkalom, hogy a következő fürdési szezonra meglegyen, és kényelmetlenségek nélkül élvezhesd az előnyeit. Amennyiben nem ismered, mit nyújthat egy polikarbonát medencefedés, tarts velünk!

Egy saját medencénél nincs jobb!

polikarbonát medence tető

A nyári kánikulában biztosan eszedbe jutott már, milyen jó lenne egy saját medence, amiben szabadon pancsolhatna a család, amikor és ahogyan szeretne. Se utazni nem kellene a vízpartig, se a tömegben helyet találni, de az úszómester sem szólna a gyerekekre, hogy ne ugráljanak a vízbe. És a család sem nyúzna hétvégén, hogy menjetek strandra vagy a Balatonra, amikor Neked pihenni lenne kedved. 

Ennek apropóján sokan választják az olcsóbb megoldást, az ideiglenes puha vagy merev falú medencéket, ám rövid használat után rá kell döbbenniük, hogy a vízkezelést nem hagyhatják ki, úgyhogy mégsem annyira kényelmes és egyszerű megoldás. Ráadásul nem is igazán használható se úszásra, se nagy vízi csatákra, de még a partjára sem lehet kifeküdni napozni.

Így hát a következő szezonra mégiscsak a süllyesztett medence elkészítését tűzik ki célul. Az anyagiakon túl ennek is vannak buktatói, amelyeket azonban elkerülhetsz, ha polikarbonát medencefedést választasz. Az ideális medencefedőkről egy korábbi bejegyzésünkben már volt szó. 

A polikarbonát medencetető előnyei

Gyönyörűen csillog a nap a medence vizén, az idő is tökéletes végre, mégsincs kedve a gyerekeknek bemenni a vízbe? Persze, hiszen hűvös a víz, ráadásul tele van levelekkel, meg bogártetemekkel, és kicsit mintha zöld is lenne. 

Medencefedéssel mindez elkerülhető, de még ennél is több előnyt tartogat, lássuk, mik ezek:

  • Kellemes vízhőmérséklet, mivel a polikarbonát felmelegíti a vizet, továbbá a párolgás csökkentése révén nem hűl le.
  • A fürdési szezon akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható.
  • A tető a szennyeződések nagy százalékát kiszűri, így azzal nem kell időt tölteni, és kevesebb vegyszer is elég lesz a víz tisztán és egészségesen tartásához. 
  • Télen nem fagy be alatta a víz, így a téliesítést is megspórolhatod. 
  • Biztonságot nyújt a véletlen vízbe esés, vízbefulladás ellen. 

És mindezeken túl a különböző típusú polikarbonát medencefedések esztétikusak is, és növelik az ingatlan értékét. 

Minden medencére alkalmas?

Az eltolható polikarbonát tető szegmensekből áll, amelyek egymásra csúsztathatók a használat során. A medencefedések egyedileg kerülnek legyártásra az adottságok függvényében, így az elemek száma változtatható. Minden stílusú és alakú süllyesztett medence fedésére alkalmas, amennyiben a medence mellett rendelkezésre áll egy kellően sík felület a mozgatást biztosító sínek elhelyezéséhez. Helyszűkében, illetve az igények szerint a szögletes fedések egyoldali sínnel is rendelhetők. 

Választhatsz különböző típusú, klasszikus íves vagy modern szögletes fedést eltérő magasságokban attól függően, hogy látványban, illetve használhatóság szempontjából milyet szeretnél. 

További információra van szükséged? Írj üzenetet vagy hívd kollégáinkat, készséggel válaszolnak minden kérdésedre! Figyelmedbe ajánljuk Facebook oldalunkat is.