Egy saját kerti medence nagyszerű lehetőség a nyarak és akár a nyárutó élvezetére, amennyiben dekoratív elhúzható rendszerek révén biztosítod a víz kellemes hőmérsékletét, tisztaságát. De a polikarbonát tető télen is nagy segítség lehet, mivel megakadályozza a víz befagyását, és a medence téliesítése is egyszerűbbé válik. 

Egyre többen rendelkeznek kerti medencével, azonban nem mindenki alkalmaz fedést, pedig a hazai klimatikus viszonyok között nagyon is szükség lenne rá, nem beszélve arról, amit a komfort terén nyújtani tud. A polikarbonát medencefedések megfizethető luxust kínálnak, élj a lehetőséggel, és élvezd a kellemes hőmérsékletű, tiszta vizet akár 3-5 hónapon át!

Miért kell a medencékre fedés?

A saját kültéri medencék impozáns látványt és tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a nyári hónapokban a tulajdonosok és a baráti társaság számára. De sok bosszúságot is okozhat, amennyiben a tisztításáról hosszas munkával folyamatosan gondoskodni kell, illetve nem használható, mert nem melegszik fel vagy kihűl a vize. Mindez azonban elkerülhető, ha lefedjük. Volt már szó blogunkban arról, hogy milyen az ideális medencefedés, de lássuk a legfontosabbakat!

elhúzható medencefedés rendszerek

A polikarbonát medencefedések előnyei:

  • Kellemes hőmérsékletű víz, ugyanis a polikarbonát átengedi a napsugarakat, így felmelegíti a vizet, meghosszabbítja a fürdési szezont.
  • Csökkenti a párolgást, ezáltal megtartja a hőfokot.
  • Gátolja az algásodást, így nem kell újabb vegyszert alkalmaznod, amit a fürdőzők bőre is díjazni fog. 
  • Kizárja a szennyeződések 90-95%-át, ezért a vízkezelés egyszerűbb lesz és kevesebb vegyszert igényel. 
  • Biztonságossá teszi a medencét kisgyermekek és háziállatok mellett is, ugyanis a polikarbonát nem törik be, ha véletlenül rálép, ráesik valaki.
  • Esztétikus, és attól függően, hogy milyen kialakításút választasz, nem vesz el a kert, a panoráma látványából. 
  • Időtálló megoldás a prémium anyagoknak köszönhetően.
  • Megakadályozza a víz befagyását.

Melyik típus lesz a megfelelő számodra?

A Poliking kínálatában számtalan medencefedés található, a klasszikus formáktól a szögletes, modern változatokig, különböző anyagokban és magasságokkal. Minden süllyesztett medence formájára tudunk megoldást javasolni, amennyiben kellően egysíkú és vízszintes, valamint megfelelő teherbírású a tető alapjául szolgáló terület. 

Valamennyi medencefedésünk extra erős alumínium profilokból épített vázra készül prémium minőségű polikarbonátból, amely lehet klasszikus cellás vagy tömör, víztiszta üvegszerű. A legtöbb típushoz mindkettő szerelhető, de van, amelyhez csak a tömör változatot választhatod. Hogy melyik lesz számodra a megfelelő, azt az ízlésed, az adottságok és a környezet stílusa határozza meg, de ha tanácstalan vagy, segítünk a választásban.

Hogyan működnek az elhúzható rendszerek?

A Poliking polikarbonát medencefedések szegmensei a medence két oldalán, egyes típusoknál igényeid szerint csak egy oldalon elhelyezett síneken tolhatók a medence egyik végébe. Ideális esetben elegendő hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy a tetőt a medencén túl lehessen tolni, de ennek hiányában is megoldható, csak akkor az összecsukott elemek belógnak a medence fölé. A szegmens felosztás egyes típusoknál egyedileg alakítható, ha kevés hely áll rendelkezésre. 

A sínek szintén tartós alumíniumból készülnek, és alig emelkednek ki a felületből, azonban ha zavarna a látványuk, választhatsz olyan szögletes fedést, amelynél egyoldali elhelyezéssel is megoldható a tető mozgatása. 

Medencefedést keresel? 20 év szakértelemmel és számtalan medencével a hátunk mögött magunkat ajánljuk, válaszd a Polikinget!

Keresd fel Facebook oldalunkat is!