A medence vízkezelése kritikus kérdés, amely sokakat elrettent, amikor saját kerti medence telepítésén gondolkodnak, pedig kis odafigyeléssel, megfelelő vegyszerek használatával könnyen megoldható.

Van néhány alapszabály, amit be kell tartani a siker  érdekében, azonban ezek egyike sem olyan bonyolult, hogy gondot okozhatna, főleg nem akkor, ha a medence fedésére professzionális tetőt alkalmazunk.

Minden medencetulajdonos kristálytiszta vízről álmodozik, ám ennek érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a rendszeres vízkezelésre, el kell távolítani a szennyeződéseket. Ebben a bejegyzésben nem a vízforgatásról és a szűrésről, de nem is a vegyszerezés mikéntjéről lesz szó, hanem a cél érdekében alkalmazni javasolt polikarbonát medencefedésekről.

Tarts velünk, tudd meg, mi kell ahhoz, hogy a saját medence igazi élmény lehessen!

Könnyebbé tehető-e a medence vízkezelése polikarbonát medencefedéssel?

Tedd egyszerűbbé a medence vízkezelését!

Sok kertes családi ház és nyaralótulajdonos álma egy saját kültéri medence, hiszen nemcsak helyben van, így megspórolható vele a sok utazás, elkerülhető a tömeg, de bármilyen napszakban használható, amikor csak kedvünk tartja. És nem mellesleg rendkívül dekoratív eleme is a kertnek.

Persze, egy süllyesztett medence igazi luxus, így kevesen engedhetik meg maguknak, de aki eljut a megvalósításig, az biztos élvezni fogja. Feltéve, hogy tiszta és egészséges marad a vize. Erről részben a gépészet gondoskodik, részben pedig a víz kezelése – kémhatás beállítása, fertőtlenítés, algamentesítés, vízkőtelenítés, pelyhesítés – révén érhetjük el. 

Ez elsőre riasztónak tűnhet, de jó, ha tudod, hogy ugyanezeket a feladatokat egy ideiglenes medence esetén is el kell végezni, az azonban nem nyújt akkora élményt, mint egy állandó alternatíva. Ráadásul egy süllyesztett medencére sokféle előnyt kínáló medencefedést is alkalmazhatunk, olyat, mint a népszerű Dubai névre keresztelt tető

Milyen előnyöket kínál?

Új medence építésében ne is gondolkodjunk enélkül, de szerencsére szinte bármilyen méretű és formájú meglévő medencére utólag is rendelhető. Így, ha esetleg évekig küzdöttünk a karbantartással, fellélegezhetünk, ha most emellett döntünk. Aki látott már polikarbonát tetővel fedett medencét, az tudja, hogy dekoratív, elegáns megjelenést kölcsönöz neki, növeli az ingatlan értékét, azonban ennél jóval többet is nyújt. 

A fedés révén kiszűrhető a szennyeződések 95%-a, nem kell többé faleveleket, tömegesen bogártetemeket és más koszt lehalászni, és ennek érdekében nem kell több vegyszert használni, sőt, csökkenthető annak mennyisége is.

A polikarbonát átengedi a napsugarakat, ezáltal felmelegíti a vizet, továbbá csökkenti az éjszakai párolgást, így a fürdési szezon akár 2-3 hónappal is kitolható, áprilistól októberig élvezhetjük a medencét. Gátolja a fotoszintézist, az algásodást, illetve növeli a medence élettartamát és extra biztonságot nyújt a véletlen vízbe esések ellen. Blogunkban bővebben is olvashatsz a medencefedésekről.

Válassz ízlésednek megfelelő tetőt!

A Polikingnél 12 típusú fedés közül választhatsz ízlésednek, igényeidnek, valamint a környezet stílusának megfelelően. Kínálatunkban megtalálhatók a klasszikus íves fedések, illetve a modern, letisztult környezetbe jobban illő, szögletes fedések, különböző magasságokban.

A magasabb fedések lehetőséget biztosítanak arra, hogy rosszabb időben zárt állapotban is használd az uszodát, míg a szuper alacsony tetők esztétikailag jobban illenek a környezetbe, nem vesznek el a kert, a panoráma látványából.

Kérdésed van a polikarbonát medencetetőkkel kapcsolatban? Várjuk hívásodat, üzenetedet!