Egy süllyesztett kerti medence fenntartása nem olcsó mulatság, ráadásul sok munkát igényelhet, amennyiben nem gondoskodunk a fedéséről. Szerencsére ma már különféle megoldások segítenek abban, hogy minél egyszerűbben és olcsóbban megússzuk, így érdemes elgondolkodni polikarbonát medencefedés alkalmazásán. 

Egy dekoratív kültéri medence jelentős költség, igazi luxus, mégis egyre többen vágnak bele az építésébe, hiszen a nyarak igazán élvezetesek lehetnek, ha saját fürdőhellyel rendelkezünk. Kánikulában aranyat ér, ha pedig a karbantartásáról sem feledkezünk el és medencefedéssel látjuk el, tökéletes állapotban maradhat hosszú évekig, növeli az ingatlan értékét.

Igaz, a medencetető is jelentős költség lehet. Ha szeretnél tájékozódni arról, hogy mire számíts, kérj tőlünk árajánlatot! Azt azonban tudni kell, hogy a víz kezelése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hívogató és egészséges maradjon. Ez pedig éves viszonylatban nem kis költség, de a víz lefedésével jelentősen csökkenthető. Hogy miért? Tarts velünk, beavatunk a részletekbe!

Élvezd a nyarat!

A kánikulai napokon sokakat vonzanak a vízpartok, a strandok, a tó- és folyópartok megtelnek fürdőzőkkel, zsivaj és tömeg van, ráadásul sokszor sokat is kell utazni addig. Sokkal kényelmesebb, ha nem kell messzire és tömegbe menni, mert a kristálytiszta vizű medence ott van a kertedben, és csak rád vár. No meg a családtagokra, barátokra, mert abban biztos lehetsz, hogy rendszeresen megtelik majd élettel, hiszen ki ne szeretne kényelmesen fürdőzni egy olyan helyen, ahol az úszómester nem sípol? 

És a saját medencét 0-24 órában használhatod, amikor csak kedved tartja! Csobbanhatsz egy fárasztó hétköznap délutánján, de a csillagokat is bámulhatod a vízből egy pohár koktéllal a kezedben egy forró éjszakán.

A kültéri medence fenntartása

Persze senki nem állítja, hogy egy saját medence csak móka és kacagás, mert bizony a vizet kezelni kell, hogy tiszta és kifogástalan maradjon. A vegyszerek elengedhetetlenek, azonban nem mindegy, mennyit kell használni. Ha korszerű polikarbonát medencefedést alkalmazol, jelentősen csökkentheted a karbantartási költségeket. Mutatjuk, miért!

A polikarbonát medencetető nagyszerű megoldás, mert: 

  • Felmelegíti, illetve melegen tartja a medence vizét, így kellemesebb lesz belemerülni, továbbá a fürdési szezon meghosszabbítható, kora tavasztól késő őszig élvezheted a saját kültéri strandot.
  • Az éjszakai párolgás csökkentésével a víz nem hűl ki. 
  • Távol tartja a szennyeződések 95%-át, nem kell többé alapos takarítással kezdeni a fürdőzést.
  • Gátolja a fotoszintézist, ezzel megakadályozza az algásodást. 
  • Biztonságot nyújt kisgyermekek és háziállatok számára a véletlen vízbe esések ellen. 
  • Nem kell a medencét téliesíteni, mert a tető alatt nem fagy be a víz. 

Nem elhanyagolható járulékos előny még, hogy kevesebb vegyszerre lesz szükség az optimális vízminőség fenntartásához, hiszen nem kell a szennyeződésekkel, az algával harcolnod, és a téliesítés vegyszerigényét is megspórolhatod. 

Ahogyan szeretnéd

Nemcsak új építésű medencére, hanem bármilyen alakú és méretű meglévőre is rendelhető. Különféle alacsony, szuper alacsony, középmagas és magas polikarbonát medencefedések közül választhatod ki az ízlésednek, a környezet stílusának megfelelő modellt.  Választhatsz íves vagy modern, környezetbe illő szögletes fedést, cellás vagy víztiszta, üvegszerű polikarbonátot. Extra erős alumínium szerkezet, könnyen mozgatható tető gondoskodik a használat biztonságáról, kényelméről. 

Hívj még ma, hogy a következő szezonban már élvezhesd a polikarbonát tető valamennyi előnyét!