A vásárlóinkat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy hogyan történik a polikarbonát tisztítása, hiszen az általunk kínált közkedvelt elegáns medencefedések csak abban az esetben maradnak igazán dekoratívak, ha rendszeresen karbantartjuk. 

Egy saját medence remek lehetőség, hogy kimaxoljuk a nyarakat, ugyanakkor a megfelelő vízminőség fenntartása sokak számára macerás plusz munkát jelent, nem beszélve a szerkezet karbantartási igényéről.

A tető anyagának tisztítása mellett bejegyzésünkben szó lesz arról is, milyen előnyökkel jár, ha a süllyesztett kerti medencére polikarbonát fedést választasz, miben kínál többet, mint más megoldások. Tarts velünk, és vedd fontolóra a kültéri fürdőhely lefedését!

Hogyan történik a polikarbonát tisztítása medencefedés esetében?

A fedhető medence előnyei

Egy kerti fürdőhely óriási előny a kánikulai napokon, irigyelt építmény, azonban aki rendelkezik ilyennel, az azt is tudja, nem mindig akkora móka, hiszen a vizét folyamatosan kezelni szükséges, nem beszélve a falevelek és egyéb szennyeződések eltávolításáról. 

Professzionális medencefedéssel a problémák kiküszöbölhetők, ráadásul a polikarbonát tető dekoratív és exkluzív megjelenést biztosít. Nem kell többé a szennyeződések lehalászásával tölteni az időt, és algásodni sem fog a víz, ugyanis megakadályozza a fotoszintézist. Kevesebb vegyszerre lesz szükség, ami olcsóbbá teszi a fenntartást, egészségesebbé a vizet.

A polikarbonát átengedi a napfényt, felmelegíti és melegen tartja a vizet, így hosszabb ideig, áprilistól októberig élvezheted a saját medencét. A téliesítésre sem lesz gondod, ugyanis a tető használatával nem fagy be a víz, ráadásul biztonságban tudhatod a gyerekeket, háziállatokat is. 

Stílusos polikarbonát medencefedések 

A Polikingnél 12 típusú polikarbonát tető közül választhatod ki az ízlésednek, a környezet stílusának, valamint az igényeidnek megfelelő modellt. A medence elhelyezkedésétől, illetve az épület és a környezet stílusától függően választhatsz szuper alacsony, alacsony, középmagas és magas, illetve klasszikus íves vagy modern szögletes fedést.

Népszerű a szuper alacsony szögletes Dubai, valamint az alacsony Budapest Clear tető, de ha szívesen fürdőzöl rosszabb időben is, kényelmes úszást lehetővé tevő középmagas vagy magas fedést ajánlunk, mint amilyen a Málta vagy a Marseille. Ha pedig minden irányból körbejárható tetőt keresel, a magas Vegas lesz jó választás. 

Valamennyi medencefedésünk extra erős alumínium vázra készül, így viharbiztos, időjárásálló, akárcsak az erre rögzített polikarbonát lemez. Szinte valamennyi modell esetében 2 típus, a hagyományos 10 mm-es cellás és a 4 mm-es tömör, üvegszerű, víztiszta lemez közül választhatsz. 

A polikarbonát tisztítása egyszerű

Bármelyik típus mellett is döntesz, tudnod kell, hogy ez az alapanyag nemcsak könnyű, de rendkívül erős, kimagasló ellenállással rendelkezik, ellenáll a nagyfokú hőmérséklet-ingadozásnak is. A polikarbonát 250-szer erősebb, mint az üveg, gyakorlatilag törhetetlen.

Szépségének megőrzése érdekében és a károsodás elkerülése végett azonban néhány alapvető szabályt be kell tartani a tisztítás során. Ne használj ammóniát tartalmazó tisztítószert, valamint teljesen száraz rongyot vagy a kezedet a szennyeződések lesepréséhez, azzal ugyanis könnyen karcokat ejthetsz rajta.

Tisztításnál először puha ronggyal távolítsd el a felületen összegyűlt finom port, majd a megfelelő tisztítószerrel vagy szappanos langyos vízzel mosd át! Néhány havonta keríts sort a karbantartásra!

Maradtak még kérdéseid? Fordulj hozzánk bátran, eloszlatjuk a kételyeidet!