Egy kis kerti medence segítségével is kimaxolhatod az otthon töltött nyári napokat még egy apró telken is, élvezheted a hűsítő fürdőzést, amikor a hőmérő higanyszála 30 ℃ fölé emelkedik.

Akkor sem kell lemondani az álmaidról, ha sorházi ingatlanban laksz és kicsi a kerted, vagy az egyéb funkciók miatt nem fér el nagyobb, de mindenképp privát strandot szeretnél. Egy kisméretű uszoda elhelyezéséhez elég akár 50 m2 is.

Kis kerti medence

Ahhoz, hogy teljes legyen az élmény, érdemes már a telepítéskor elegáns és dekoratív polikarbonát medencefedéssel ellátni, így minden perc kellemes lesz. Hogy milyen előnyöket kínál, arról ebben a bejegyzésben olvashatsz!

Egy medence kicsiben is nagyszerűen élvezhető

Téves az az elképzelés, hogy kis telekre nem lehet állandó medencét telepíteni, nem kell megelégedned egy ideiglenes puha vagy merev falú alternatívával! Amennyiben próbálkoztál már ilyennel, tudhatod, hogy nem ugyanazt kínálja, mint egy “rendes” medence.

Ugyanis nem lehet se kifeküdni a partjára, se onnan a vízbe csobbanni, de egy óvatlan pillanatban a szélére támaszkodva akár a teljes vízmennyiség is elöntheti a kertet. Nem beszélve arról, hogy a vízkezelése hasonló egy normál medencééhez, vagyis szűrni és vegyszerezni szükséges. 

Bár lényegesen nagyobb költséget jelent, de miért ne lehetne inkább kényelmes és exkluzív földbe süllyesztett medencéd, aminek a mérete 10-20 mvagy nagyobb, ha van elegendő hely az elhelyezésére? Egészen más látványt is nyújt egy ilyen alternatíva, kis mérete ellenére is igazán dekoratív, filmbe illő, és a fenntartása is kedvezőbb lehet, ha befeded.

Hogyan oldható meg egy kis kerti medence fedése?

Falevelekkel és más szennyeződésekkel, repkedő rovarokkal egy kicsi telken is számolni kell, egy kis medence karbantartását is megnehezíti, ha nem fedjük be a vizet. Hiába a kisebb felület, párolgás ugyanúgy van, aminek eredményeképp a víz túlságosan lehűlhet, így délelőtt nem szívesen merülsz majd. A napsütés miatti algásodás is valós kockázat. 

Szolár takarófóliával megvédheted a medencét, azonban ennek felrakása, illesztése macerás, ahogy szélben sem biztos, hogy rajta marad. Nem beszélve arról, hogy nem annyira tetszetős. Mi a megoldás? Az eltolható polikarbonát medencefedés, amely nemcsak dekoratív, hanem megoldást jelent minden problémára, és még annál is többet nyújt!

Polikarbonát medencefedés egyedi méretekben

Az extra erős alumínium vázra készülő polikarbonát tető már meglévő bármilyen méretű és alakú medence fedésére is megoldást jelent, vagyis utólag is telepíthető. Dönthetsz a hagyományos cellás vagy a víztiszta, üvegszerű, tömör műanyaglemez-fedés mellett is.

12 típusú tető közül választhatod ki a Neked tetszőt, amely lehet íves vagy modern környezetbe illő szögletes, szuper alacsony, alacsony vagy magas, szimmetrikus vagy aszimmetrikus fedés. Az is rajtad áll, hogy szeretnéd-e rossz időben is élvezni a pancsolást, hiszen a magasabb fedések lehetővé teszik, hogy behúzott állapotban is használd a medenceteret. 

Valamennyi típusú fedés a medence két – egyes típusoknál igény vagy helyszűke szerint csak az egyik – oldalán elhelyezett, szinte láthatatlan alumínium síneken gördíthető az egyik hosszoldalára, hogy ne zavarja a fürdőzést. Mozgatása egyszerű, akár a gyerekek is intézhetik. 

Közeleg a szezon, így ha kis kertedbe medence telepítésén gondolkozol, érdemes professzionális medencefedésbe is fektetni, hogy még esztétikusabb megjelenésű és könnyebben kezelhető legyen! Keresd a Polikinget, kérj tőlünk ingyenes árajánlatot!