Egy saját kerti úszómedence aranyat ér a meleg napokon, ugyanis a nap bármely szakában úszhatunk, fürödhetünk benne anélkül, hogy utazni kellene a vízpartig, ráadásul szabadon élvezhetjük, nem sípol ki a vízből az úszómester.

Persze egy kellő nagyságú süllyesztett medence sokba kerül, igazi luxus, így kevesen engedhetik meg maguknak. Ha azonban mégis rászánjuk a pénzt, érdemes tetővel ellátni a nagyobb kényelem, az alacsonyabb karbantartási költségek és más előnyök érdekében. 

A méretétől függően választhatunk rá szolár takarófóliát, feltekerhető medencetakarót, járható, lépésálló vagy elegáns megjelenésű, mérsékelten teherbíró polikarbonát medencefedést. Hogy kinek melyik a jó választás, azt a költségvetés, valamint az igényei szabják meg, de ha dekoratív megoldásra vágyunk, a polikarbonát javasolt. 

Luxus kerti úszómedence

A filmekben látható, csillogó kék vizű földbe süllyesztett medence a kertünket is díszítheti, a szórakozásunkat szolgálhatja, kedvelt eleme lehet a kertünknek, nagyszerű központi színtere kerti összejöveteleknek. Nemcsak a családtagok, de a barátok nagy örömére. Hogy miért jó egy saját medence, arról egy korábbi bejegyzésünkben bővebben is írtunk, olvasd el, ha medenceépítés előtt állsz!

kerti úszómedence

Akik próbálkoztak már ideiglenes medence telepítésével és fenntartásával, azok tisztában vannak vele, mennyi macera van vele, a vízkezeléssel, és cserébe még azt az élményt sem képes nyújtani, amit várunk tőle. Nem lehet ugyanis lábat lógatva kiülni vagy kifeküdni a partjára, a vízbe ugrálni onnan. Egy süllyesztett medence esetében ez nem probléma, maradéktalanul élvezhetjük a nyarat egy cseppnyi luxust csempészve az otthonunkba. 

Fejeld meg egy medencetetővel!

A hazai éghajlat nem kedvez a kültéri medencéknek, ugyanis nemcsak a nagy napi hőingadozás kedvezőtlen, de a nyár is rövid, így pótlólagos fűtés nélkül nem sokáig élvezhető a víz. Van azonban egy olyan megoldás, amely jó néhány gondot megold, ez a polikarbonát medencefedés.

A polikarbonát ugyanis átengedi a napsugarakat, így azok felmelegítik a vizet, továbbá csökkenti az éjszakai párolgást, így nem is hűl le. Ezáltal a fürdési szezon fűtés nélkül akár 2-3 hónappal kitolható, élvezhetjük az úszást áprilistól októberig. 

A tető megakadályozza a fotoszintézist, általa a víz zöldre színeződését, vagyis az algásodást, így kevesebb vegyszerre lesz szükség. Távol tartja a szennyeződések jelentős részét, így megspórol nekünk rengeteg munkát, ugyanis nem kell a leveleket, bogártetemeket szedegetni a vízről, hanem a tető nyitása után azonnal csobbanhatunk. 

A kevesebb vegyszer nemcsak egészségesebb vizet eredményez, de olcsóbbá is teszi a vízkezelést. És arról az előnyéről még nem is szóltunk, hogy biztonságossá teszi a kerthasználatot főként a kisgyerekek és a háziállatok számára, ugyanis véd a véletlen vízbe esések ellen. 

Válassz az igényeidnek, ízlésednek megfelelően!

A polikarbonát fedések 12 típusban rendelhetők egyedileg, így szinte bármilyen méretű és alakú medencére el tudjuk készíteni az általad megálmodott fedést, a tervezés és a telepítés alkalmazkodik a rendelkezésre álló térhez és körülményekhez. Egyedi szegmensfelosztással is kérheted, ha az eltolásához szükséges hely szűknek bizonyul.

Minden tető extra erős alumínium vázra épül, a legtöbb esetében választhatsz a hagyományos cellás és a tömör, víztiszta üvegszerű polikarbonát közül. Igényeid szerint dönthetsz a zárt állapotban is körüljárható magas vagy középmagas, valamint a kert látványát biztosító alacsony vagy szuper alacsony fedések közül. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és találjuk meg a legjobb megoldást!