A strandszezon elmúltával is sokan érdeklődnek a polikarbonát medencefedés árak felől, hiszen a kültéri medencék téliesítése, vízkezelése a nyár elmúltával aktuális kérdés. Jelen bejegyzésünkben szó lesz a különféle polikarbonát medencefedésekről, azok előnyeiről, arról, miért éri meg a kerti medencét befedni.

Egy süllyesztett medence manapság is luxusnak számít, azonban egyre több ingatlantulajdonos lát hosszú távon is fantáziát egy saját medencében, köszönhetően a korszerű, könnyen kezelhető és dekoratív medencetetőknek.

Egy kültéri medence, akár ideiglenes, akár állandó megoldásról van szó, ki van téve az időjárás viszontagságainak, a különféle szennyeződéseknek, így sok tennivaló van vele. Ráadásul hazánkban a fürdési szezon rövid, a napi hőingadozás nagy, így megoldást kell találni a kellemes vízhőmérséklet megőrzésére is.

Tökéletes megoldást kínálnak azonban valamennyi problémára az elegáns, akár üvegszerű polikarbonát medencefedések. És megérik-e az árukat? 

Miért jó egy saját medence?

A forró nyári napokon sok kertes ingatlantulajdonos álmodik saját medencéről, és anyagi lehetőségeiket mérlegelve sokan vásárolnak puha vagy merevfalú ideiglenes medencét, de egyre többen szavaznak süllyesztett kerti medencére. 

Egy saját medence nagyszerű lehetőség, hiszen nem kell utazni, hogy élvezhessük a vízpartot a nagy melegben, nem kell a tömegben zsúfolódni, és bármikor rendelkezésünkre áll.

Nemcsak a család, de garantáltan a barátok kedvence is lesz, nagyszerű helyszín különböző összejövetelekhez. Nagyon elegáns, lényegében egy cseppnyi luxus a kertben, nagyszerűen kihasználható, hiszen fürdésre és úszásra is alkalmas, de kifekhetünk a partjára vagy lógathatjuk a lábubkat a széléről a vízbe. Egy saját medence további előnyeiről bővebben egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk.

Egy kültéri medence okos befektetés

Egy süllyesztett medence azon túl, hogy sportolásra, szórakozásra kiváló helyszín, exkluzív részlete lehet a kertnek, növelheti az ingatlan értékét. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha megfelelő medencefedéssel védelmet nyújtasz az időjárás ellen, így annak állaga hosszú távon is kiváló marad. 

A változatos polikarbonát medencefedések számtalan előnnyel járnak:

  • Meghosszabbítják a fürdési szezont, ugyanis melegen tartják a vizet, nem engedik kihűlni, így külön energiabefektetés nélkül használhatod a medencét akár 2-4 hónappal tovább is.
  • Távol tartják a szennyeződések 95%-át, így kevesebb karbantartást és vegyszert igényelnek.
  • Csökkentik a fotoszintézist, ezáltal megakadályozzák a víz algásodását.
  • Biztonságossá teszik a medencét, megakadályozzák a vízbe esést. 
  • Nem lesz szükség a medence téliesítésére, így a következő szezonban azonnal csobbanhatsz a vízbe.

Medencefedés árak. Megéri?

A polikarbonát medencefedés ára sok tényező függvénye, így konkrét összeget nem lehet rá mondani, csak abban az esetben, ha ismerjük az igényeket, illetve valamennyi paramétert. Bármilyen típusú és alakú meglévő süllyesztett medencére rendelhető polikarbonát tető, amennyiben a medence körül elegendő és megfelelően sík hely áll rendelkezésre a sínek elhelyezésére. Egyes típusok kérhetők egyoldali sínnel is, így a medence megközelítése akadálytalan lehet. 

Az árat befolyásolja a medence mérete, a választott fedés, valamint a polikarbonát típusa. A hagyományos cellás polikarbonát mellett választhatsz elegáns, üvegszerű, víztiszta, illetve szuperalacsony, alacsony vagy középmagas fedést is, továbbá az erős alumínium vázat kérheted a környezethez leginkább illő színben is. 

Nem tudod, melyiket válaszd? Segítünk, keress minket elérhetőségeinken!